Virksomheder Af
Det britiske medicoselskab Convatec, der konkurrerer med danske Coloplast på markedet for stomi, kontinens og sårpleje, har købt en ny amerikansk distributør.

Det drejer sig om det Texas-baserede selskab J&R Medical, der er en selvstændig distributør af kateter-relaterede produkter, oplyser Convatec i en pressemeddelelse fredag morgen.

- Tilføjelsen af J&R Medical til vores Home Distribution-gruppe vil styrke vores tilstedeværelse i et betydeligt og vigtigt amerikansk marked. Dette opkøb styrker også Convatecs position som en ledende distributør af urinkatetre i USA, siger Paul Moraviec, selskabets administrerende direktør, i meddelelsen.

Convatec oplyser ikke størrelsen på opkøbet, men af meddelelsen fremgår det, at J&R Medical leverede en omsætning på omkring 9 mio. dollar sidste år.

Danske Coloplast har i løbet af det seneste år også opkøbt flere af de såkaldte home care-selskaber, hvor sygeplejersker besøger patienterne privat og dermed er i direkte kontakt med brugerne.

I december annoncerede den danske medicokoncern, at den havde købt den franske distributør SAS Lilial for et kontant beløb på 35,5 mio. euro, svarende til cirka 264 mio. kr. I februar fortalte selskabet desuden, at det har fået tyske Incocare Gunhild Vieler ind i folden.

Coloplast ejer desuden homecare-selskaber i Storbritannien og USA. I sidstnævnte marked ejer selskabet distributøren Comfort Medical, der opererer over hele USA og blandt andet leverer stomiprodukter og katetre direkte til patienter.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Lagre bugner mere end forventet hos Pandoras partnere: Alexander Lacik vil bruge yderligere 500 mio kr på at købe smykker tilbage

Krisen fortsætter i italiensk politik: Nu træder premierministeren tilbage

Coloplast-boss: "Det er min største frygt, at vi kommer til en verden hvor produkter ikke betyder noget"

Banker lurer fortsat på negative indlånsrenter for private efter Jyske Bank-melding

"De penge, vi har puttet i det, begynder nu virkelig at levere resultater. Det er ret usædvanligt det her"

Alm. Brand-boss: "Ser man på den primære drift i bankforretningen er den ikke god nok"

Ringkjøbing Landbobank overvejer at følge trop: Vil indføre negative renter for privatkunder

Nu kan flere sjællændere få leveret dagligvarer fra Coop

Anders Dam: "Vores aktiekurs er halveret på to år. Det skal vi tage alvorligt"