Overskud fra Arla regnskab skal gå til landmænd
Arla præsenterede onsdag morgen deres regnskab for 2017, pga. bedre mælkepriser i 2017 ønsker bestyrelsen at give en del af overskuddet tilbage til ejerne. På foto ses Peder Tuborgh, adm.direktør for Arla Foods. Arkivfoto: Jeppe Carlsen
Virksomheder Af

På grund af en betydelig bedre mælkepris i 2016, kunne Arla Foods onsdag morgen præsentere en rekordvækst for 2017. Derfor foreslår Arlas bestyrelse, at 165 mio. euro af selskabets årsresultat skal gå til ejerne. Det svarer til en efterbetaling på 1 eurocent per kilo mælk, som skal udbetales til ejerne.

"Vi har haft et godt år, og det giver os mulighed for at udbetale en fornuftig efterbetaling. Det er der brug for på gårdene, både i forhold til at komme sig oven på de hårde tider, og fordi vi går lidt hårdere tider i møde," siger bestyrelsesformand i Arla, Åke Hantoft i en pressemeddelelse fra Arla Foods.

Arlas årsresultat for 2017 udgør 241 mio.euro, som er eksklusiv overskuddet fra salget af det brasilianske firma, Vigor. Arlas bestyrelse foreslår, at 127 mio.euro udbetales direkte til Arlas andelshavere, og at 114 mio.euro skal inddrages i selskabets egenkapital til at lave fremtidige investeringer. 

Det er op til repræsentantskabet at tage den endelige beslutningen på et møde d. 28 februar-1.marts i Halmstad, Sverige.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Formand vil holde ny boss i Danske Bank fri af skandale

Anders Ibsen og Bo Krogsgaard startede enkroneselskab for at teste idé - i dag har Cobiro 45 ansatte: "Det hele er gået meget hurtigt"

Aktier: USA faldt på usikkerhed om handel og politik

Nedtrykte Kina-aktier på nippet til stor kursforløsning

Direktørlivet blev for meget: "Jeg rejser jo ikke fra Fredericia til København i løbet af ugen. Jeg rejser om på den anden side af jorden"

Kæmpe millionbeløb tilflyder dansk pensions-startup

Analyse: Det danske kryptosats, der fes ud

Veloxis' finansdirektør siger op - stopper med det samme

Indblik i Amazon-fabrik splitter danske e-handlere