Virksomheder Af
Opdateret kl 14.50 - Den danske vindgigant Vestas har en fest på fondsbørsen og har været oppe med over 5 pct. - men er faldet en anelse tilbage, så aktien nu er steget 3,4 pct.

Det sker efter, at der på den seneste auktion for landbaseret vindenergi i Tyskland er uddelt kontrakter til en væsentligt højere pris i forhold til den forrige auktion.

Ifølge Bloomberg er der på decemberauktionen uddelt kontrakter med en samlet kapacitet på 709 megawatt (MW) til en gennemsnitspris på 4,6 eurocent per kilowatt-time (kWh).

Og det skal ses i sammenligning med en gennemsnitsprisen på 3,8 eurocent ved auktionen i november.

"Vestas har selv nævnt udbudspriserne som et vigtigt parameter. Hvis de begynder at stige, er det også et signal om, at den stabilisering i priserne, som Siemens Gamesa har talt om, faktisk er på vej," siger Jacob Pedersen, der er analysechef hos Sydbank, til Ritzau Finans.

"Det er godt nyt for vindmøllepriserne også. Det er det, der er drivkraften i forhold til at se prispresset falde. Jo billigere udviklerne er nødt til at byde ved auktionerne, jo mere pres på priserne hos vindmølleproducenterne lægger det også," forsætter han.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flere privatkunder pønser på at droppe Danske Bank

Vestas klar med første havmølle med tocifret MW-kapacitet

Aktier: Firkløver trak C25 i plus - Pandora faldt til bunds

Aktier: Flest plusser i Europa men BMW sendt til tælling af nedjustering

Dansk bolig- og tøjkoncern begæret konkurs: Adm. direktør er trådt tilbage

Jarlov afviser at komme ud i alle afkroge af hvidvasksag: Det ville koste et trecifret milliardbeløb

Michael Friis: Pharma-aktierne begynder at se interessante ud

Fitch sænker Danske Banks udsigter for kreditvurdering til "negative"

Franske Total øger indflydelsen i den danske Nordsø: Overtager Chevrons andel af DUC