Analytiker: Droppet fusionsplan peger på forhandlinger om TDC-salg
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Bestyrelsen hos teleselskabet TDC har officielt droppet sin interesse i at fusionere med MTG Nordics, som selskabet ellers annoncerede købet af for halvanden uge siden.

Det fortæller TDC i en meddelelse mandag formiddag, efter at MTG i en meddelelse allerede havde indikeret, at TDC-bestyrelsen var på vej til at droppe planerne om fusionen.

De ændrede planer kommer, efter at det i sidste uge kom frem, at et konsortium af blandt andet tre danske pensionskasser ville byde 47-48 kr. per aktie for alle aktier i TDC.

Teleselskabet nævner ikke selv noget navn på den potentielle byder, ligesom der heller ikke fremsættes nogen foreslået pris for selskabet.

- Den mest nærliggende tolkning er vel, at hvis man ikke vil fusionen, så vil man indgå i dialog med det her konsortium, der kom med bud i sidste uge, siger Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

- Gør TDC ikke det, er det tilbage til udgangspunktet, og det er ikke en holdbar situation. Men det er også svært at forestille sig, at bestyrelsen vil sætte sig selv i den situation, fortsætter analytikeren.

SVÆRT AT OVERBEVISE AKTIONÆRERNE

Morten Imsgard fremhæver, at timingen i købstilbuddet på TDC er meget uheldig, fordi den kommer lige oven i planerne om købet af MTG Nordics for knap 15 mia. kr.

- Det hele er bare ramlet sammen for TDC. Det er ekstremt svært at tage rundt og forsøge at overbevise aktionærerne og investorerne om, at man skal fusionere med MTG, når man har tilbuddet om at få en masse penge i hænderne med det samme, siger senioranalytikeren.

- Timingen er helt vildt dårlig. Det stiller aktionærerne i en nærmest umulig situation, fordi det er også er to interessenter, der vil vidt forskellige ting, uddyber han.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerInvester i kunst: Unikke danske værker på auktion

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Afstemning i det britiske Underhus ca. klokken 20: Er der for første gang et flertal for en brexitaftale?

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlader Liberal Alliance: "Elastikken holdt ikke længere så at sige"

LA-leder begræder partiprofils farvel: Kan ikke se uenigheden

Radio24syv taber udbud om at drive DAB-radio

Just Eat havnet i hollandsk trekantsdrama - nu starter opkøbskrig

Markedet tror ikke længere på nye rentedyk i Europa: "Stort set alle rentenedsættelserne er blevet priset ud"

Boris Johnson klar til at droppe brexit-forslag og vil udskrive nyvalg, hvis tidsplan nedstemmes

Investor Live: Her er fire C25-aktier som stjal rampelyset i dagens handel

Dagen efter millionforlig i Amagerbanken: Nu er pengene tikket ind på kontoen