Derfor vil pensionskasser købe TDC: Planen er at opgradere mobil og bredbåndsdækning i Danmark
Foto: Scanpix
Som Børsen kunne beskrive onsdag aften, er et konsortium bestående af flere danske pensionskasser og en australsk investeringsbank interesseret i at overtage telekoncernen TDC.

Torsdag morgen bekræfter PFA, ATP, PKA og den australske investeringsbank Macquarie i en meddelelse, at de har kontaktet bestyrelsen hos TDC med et købstilbud - og detaljerede planer for TDC.
 
"Som rapporteret i pressen har et konsortium af langsigtede infrastrukturinvestorer bestående af PFA, ATP, PKA og Macquarie Infrastructure and Real Assets kontaktet TDC's bestyrelse med henblik på at drøfte et potentielt, fuldt finansieret kontant overtagelsestilbud på selskabet (med et krav om accept fra 66,67 pct. af selskabets aktionærer)," lyder det. 

Vil opgradere mobil og bredbåndsdækning

Konsortiet vil bl.a. investere væsentligt i netværksinfrastrukturen og opgradere både mobil og bredbåndsdækningen i Danmark.

"Konsortiet har udarbejdet detaljerede planer for TDC. Det er konsortiets intention, at den langsigtede strategi for TDC vil tilskynde og understøtte innovation i den danske telesektor, forbedre kundeservice, TDC´s produkttilbud og øge konkurrencen. Konsortiets planer vil også reducere infrastrukturduplikationen og accelerere kvaliteten, udvidelsen og hastigheden af alle telenetværk på tværs af hele Danmark," skriver konsortiet.
 
I meddelelsen lægger konsortiet vægt på, at der ikke er nogen sikkerhed for, at det vil komme med et offentligt overtagelsestilbud til TDCs aktionærer, men at der er tale om et frivilligt overtagelsestilbud til TDCs bestyrelse i første omgang.

"Konsortiet vurderer, at dets planer og forslaget er attraktivt for aktionærer, TDC og Danmark. Konsortiet anerkender den udvikling selskabet har været igennem de seneste år og byder muligheden for at indgå i dialog med bestyrelsen i TDC A/S velkommen," står der i meddelelsen.

Onsdag aften skrev TDC i en meddelelse, at selskabet havde afvist tilbuddet fra konsortiet.

"Efter gennemgang af vilkårene for forslaget konkluderede TDC Group's bestyrelse, at forslaget ikke var i TDC's aktionærers og interessenters bedste interesse, og forslaget er blevet afvist," skrev den danske telekoncern.Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDet skræddersyede køkken kræver en kreativ proces

Annoncørbetalt
indhold af Multiform

Forsiden lige nu


Det britiske parlament samles lørdag: Tre stemmer kan afgøre brexit-aftales skæbne

Pia Laub er drejet fra sin karrierevej: "Jeg har min opsigelse med til dig i dag"

Den bedste pinot noir blandt 56 blindsmagte

Han kæler nu for Paustian

Boeing-aktien falder tungt efter 737 MAX-oplysninger

Erhvervslivets lyst til at investere er den laveste siden 2013: "Der er en recessionsfrygt i dele af erhvervslivet"

Aktieluk i USA: Pres på Faang-aktier - medicinalkæmpe og Boeing sendt ned

Bavarian: Fase 2-forsøg i behandling af blærekræft nåede ikke målene

Bedre end ventet fra American Express - men afdæmpede erhvervsudsigter skuffer