Vestas finansdirektør: Fjerde kvartal endte godt i USA
Virksomheder Af
De amerikanske forhandlinger om en skattereform gav gennem fjerde kvartal noget usikkerhed om udsigterne for vindmøllemarkedet, men efter at reformen blev vedtaget, fik Vestas genåbnet ordresluserne på det marked.

- Vi havde usikkerheden i starten af kvartalet, men det endte rigtigt godt, og vi modtog 266 megawatt i PTC-komponent-ordrer, siger Vestas' finansdirektør, Marika Fredriksson, til Ritzau Finans.

Gennem komponentordrerne sikrede kunderne sig 80 pct. PTC-støtte til udvikling af projekter over de kommende år, der er omtrent ti gange større end den umiddelbare bestilling.

I år er PTC-ordningen nedtrappet til 60 pct. af det oprindelige støttebeløb, og potentialet med den reducerede sats er endnu uklart.

- Hvordan det vil udvikle sig med 60 pct. PTC er for tidligt at spå om, siger Marika Fredriksson.

Vestas leverede i 2017 møller med en kapacitet på 2988 megawatt til det markedet i USA, hvor selskabet dermed fastholdt sin førerposition foran GE Renewable Energy, selvom der var tale om et fald fra 3940 megawatt i 2016.

Selskabet oplyser ikke om, hvad det venter at skulle installere i USA i år.

- Det afhænger åbenlyst af, hvordan kunderne vil udnytte de megawatt, de gennem komponentbestillingerne kvalificerede PTC-støtte til. Vi må se, hvordan det udvikler sig, siger Marika Fredriksson.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk it-komet jagter trecifret millioninvestering hos Facebook-stifter

Aktier: Wall Street sender aktier op på muligt tøbrud overfor Kina

Ingen vidste hvad Vipp var før Jette Egelund kom

V langer ud efter LA: I må have kort hukommelse

Teva får gylden USA-godkendelse: Aktien brager op

MT Højgaard-fyring: "Tålmodighed slap op"

Verdens rigeste familie er blevet 76 mia kr rigere i dag

Analyse: Pandora-top lancerer ny tv-genre

Nykredit flirter igen med prestigeområde