Novozymes skuffer i fjerde kvartal - men rammer inden for vækstskiven i 2017
Foto: Malene Anthony Nielsen/Scanpix
Virksomheder Af
Opdateret 8.29 Enzymgiganten Novozymes lander under forventningerne på både top- og bundlinjen i fjerde kvartal af 2017.

Omsætningen landede på 3673 mio. kr. mod ventet 3753 mio. kr. Resultatet efter skat landede på 794 mio. kr. mod ventet 837 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.
 
Det er særligt forretningsbenet Landbrug og foder, der skuffer. Her ventede analytikerne en omsætning på 715 mio. kr., men det lykkedes kun Novozymes at nå op på 599 mio. kr. i årets sidste kvartal. En tilbagegang på 7 pct. i forhold til 2016' sidste kvartal.

Også vaskemiddeldivisionen lander under forventningerne i kvartalet. Omsætningen nåede i fjerde kvartal op på 1143 mio. kr. mod ventet 1192 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates. Det svarer til en tilbagegang på 3 pct. i forhold til samme kvartal året før.

Til gengæld trækker både Bioenergi og Føde- og drikkevarer i den rigtige retning. Bioenergi steg 14 pct. målt i lokal valuta mod en forventning om en vækst på 3 pct.

Holder sig i vækstsporet

Det lykkes også for Topchef Peder Holk Nielsen at ramme inden for vækstskiven med en organisk vækst på 4 pct. for 2017 samlet set.

I forbindelse med årets tredje kvartal skruede topchef Peder Holk Nielsen en smule op for forventningerne. Han skar bunden af intervallet, som nu hedder organisk vækst på 3-5 pct. mod tidligere 2-5 pct.

Væksten fortsætter

I 2018 forventer Novozymes en organisk vækst på 4-6 pct.

"Set i lyset af et godt momentum, en stærk produktpipeline og med øgede kommercielle aktiviteter, ser vi, trods en vis usikkerhed i markedet, et lovende outlook med accelererende vækst for 2018 og de efterfølgende år," udtaler Peder Holk Nielsen i regnskabet.

Status på aktien

Novozymes' aktie er i år faldet 10 pct. Kigger man et helt år tilbage, er den steget 15 pct. Tirsdag lukkede den i kurs 320 efter et fald på 0,6 pct.

Den pris er identisk med det gennemsnitlige kursmål, analytikerne ifølge Bloomberg News har sat for aktien for de næste 12 måneder.

Det betyder, at størstedelen af dem har svært ved at se yderligere potentiale i aktien på kort sigt.

11 analytikere anbefaler derfor at sælge aktien, ni anbefaler at holde på aktien, mens fem anbefaler at købe aktien. Kursmålene svinger fra 250 kr. til 395 kr.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format