Coor køber danske Elite Miljø
Medarbejdere fra Elite Miljø, der arbejder med service til bygninger og facilities management.
Foto: PR-foto
Virksomheder Af

Den svenskejede facility management-koncern Coor fordobler med ét slag sin omsætning i Danmark. Det sker med opkøbet af Elite Miljø, der arbejder inden for facilities management, der kan oversættes til bygningsdrift.

Coor har betalt 230 mio. kr. for den danske virksomhed.

"Opkøbet vil styrke vores geografiske tilstedeværelse i hele Danmark. Elite Miljø har leveret gode finansielle resultater kombineret med vækst og høj kundetilfredshed. Sammen med en række stærke kompetencer og løsninger vil dette give nye muligheder ved at være en del af Coor, siger Jørgen Utzon, der er adm. direktør i Coor Danmark.

Elite Miljø beskæftiger flere end 2000 medarbejdere og har en årlig omsætning på 550 mio. kr. Elite Miljø leverer rengøringsløsninger til danske virksomheder og offentlige institutioner.

Virksomheden glider ind i rengøringsdivisionen i Coors danske selskab, der også leverer kantinedrift og ejendomsservice.

Coor-koncernen beskæftiger 6500 medarbejdere primært i Sverige, Danmark, Norge og Finland. Ved udgangen af 3. kvartal 2017 passerede årsomsætningen 5,8 mia. kr.

Købet er betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse. Efter godkendelsen vil Elite Miljø skifte navn og profil på uniformer, biler og udstyr.

Elite Miljø blev etableret af Bent Poder i 1980. Efter næsten 25 år i Bent Poders ejerskab blev virksomheden i 2004 solgt til servicekoncernen Kivi-Tex, der ejes af familien Thorgaard.

"Fra vores perspektiv er det ikke bare en succesfuld virksomhed, vi sælger, men en værdsat del af vores familie, som vi siger farvel til, siger Lars Falkenberg," der er adm. direktør for Elite Miljø.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Presset B&O-topchef om han sidder sikkert i stolen: "Vi har fine stole i B&O. Det er min kommentar til det"

  Så sker det: Nordea Kredit og Totalkredit åbner for fast rente på 1 pct i 30 år

  Hvem på hovedkontoret har dog fundet på den idé? "Det har jeg. Jeg er den skyldige"

  Udbrydere fra pensionskæmpe vil rejse 11 milliarder til grøn kapitalfond

  B&O-topchef om stort kursfald: Jeg beklager til aktionærer - men er overbevist om at strategien er rigtig

  Spar Nord-boss efter afvisning i endnu et overtagelsesforsøg: "Når man stikker snuden frem, risikerer man at få en blodtud"

  Ritzau vil overtage markedet for fondsbørsmeddelelser: "Det skal give pænt overskud i løbet af et år"

  Aktiestatus: B&O styrtdykker - Novo Nordisk styrker eliteindekset

  Massive kurshug til B&O-aktien: Dykker over 20 pct efter markant nedjustering