Novo-ejer kaster trecifret millionbeløb i storstilet bioteksats
Foto: Mads Nissen/Scanpix
Virksomheder Af
Novo Nordisk Fonden sender 392 mio. kr. efter et nyt center, der skal udvikle og modne de bedste forskningsprojekter i life science-sektoren, så de bliver succesfulde nok til selv at tiltrække finansiering. 

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Novo Nordisk Fonden problematiserer, at dansk life science-forskning har et højt internationalt niveau, men at mange forskningsideer og resultater strander, fordi der mangler udviklingsfaciliteter, erfarne personer og adgang til risikovillig kapital.

Det nye center kommer til at hedde BioInnovation Institute, og det kommer til at ligge i København.

"Formålet er at støtte innovative iværksættere og talentfulde forskere i videreudviklingen af forskningsprojekter til nye løsninger, der har et potentiale til at bekæmpe sygdomme, forbedre sundhed eller bevare naturens ressourcer til gavn for den enkelte og for samfundet," siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden i pressemeddelelsen.

De 392 mio. kr. er til selve etableringsfasen på tre år, men der er tale om en langsigtet satsning på 10 år.

"Vi håber at kunne markere Danmark som et stærkt nordeuropæisk kraftcenter for modning af life science-forskning og start-ups, så investorer fra ind- og udland vil se dansk life science som et attraktivt område at investere i. Derved kan løsningerne blive til gavn for alle og på sigt skabe nye virksomheder og arbejdspladser," siger Sten Scheibye.


NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Thulesen: DF redder ikke S fra løftebrud

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Helle Ib: DF blokerer for Mette F's powershopping

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen

Lagkagehusets gæld vokser til 1,3 mia. kr.: Hæver kassekreditten for at vokse mere

Markedet lukker: Vestas og Genmab i top i positivt nyhedstyndt C25

Togselskabet SJ skal drive trafikken med Øresundstoget fra 2020

Corydon og Bocian sætter økonomisk spørgsmålstegn ved Løkke og Frederiksens klima-ambitioner: "Der er overhovedet ikke sat penge af til det"