Københavns Lufthavn: Nye ejere kommer med købstilbud efter endelig overtagelse
Foto: Claus Bech / Scanpix
Virksomheder Af
ATP's køb af australske Macquaries aktier i Københavns Lufthavne er nu gennemført, og det medfører flere konsekvenser.

Dels er Macquaries fonde ikke længere medejere af lufthavnsselskabet, som i stedet har fået ATP ind i ejerkredsen. ATP sidder på 50 pct. af stemmerne og 48,02 pct. af aktierne i det holdingselskab, Kastrup Airport Parents, der ejer 57,7 pct. af Københavns Lufthavne.

Den canadiske pensionsfond, Ontario Teachers' Pensions Plan Board (OTPP), har de andre 50 pct. af stemmerne og 51,98 pct. af aktierne i holdingselskabet og er dermed fortsat storaktionær.

På grund af ejerskiftet er den nye ejerkonstellation forpligtet til at give de resterende aktionærer i Københavns Lufhtavne et købstilbud. Det vil blive fremsat i de kommende uger og lyde på 5702 kr. per aktie, hvilket er det samme som prisen for de aktier, som ATP har overtaget.

I forbindelse med overtagelsen udtræder Macquaries to repræsentanter, Simon Boyd Geere og John Kevin Bruen, fra bestyrelsen i Københavns Lufthavne.

Deres afløsere vil blive valgt ind på en ekstraordinær generalforsamling, som selskabet snarest indkalder til.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Formand vil holde ny boss i Danske Bank fri af skandale

Anders Ibsen og Bo Krogsgaard startede enkroneselskab for at teste idé - i dag har Cobiro 45 ansatte: "Det hele er gået meget hurtigt"

Aktier: USA faldt på usikkerhed om handel og politik

Nedtrykte Kina-aktier på nippet til stor kursforløsning

Direktørlivet blev for meget: "Jeg rejser jo ikke fra Fredericia til København i løbet af ugen. Jeg rejser om på den anden side af jorden"

Kæmpe millionbeløb tilflyder dansk pensions-startup

Analyse: Det danske kryptosats, der fes ud

Veloxis' finansdirektør siger op - stopper med det samme

Indblik i Amazon-fabrik splitter danske e-handlere