Danske Bank: It-kriminelle arbejder hurtigere end lovgivere
Bankdirektør i Danske Bank, Tonny Thierry Andersen
Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix
Virksomheder Af
Det er ikke en sjældenhed, at it-kriminelle forsøger at få adgang til systemerne eller data i Danske Bank, og derfor arbejder banken i høj grad med selvregulering sideløbende med implementeringen af lovgivningen.

Det fortæller Tonny Thierry Andersen, der er chef for Wealth Management i Danske Bank, under en præsentation på Nordic Cyber Conference, der afholdes i København tirsdag.

"Vi bliver angrebet hver dag. Vi ser en stigning i angreb hver dag. Jeg mener, at vores forsvar har vist sig at være stærkt, siger han.

Kampen for at kunne undgå og håndtere cyberangreb er også en stor udfordring for lovgiverne, påpeger Tonny Thierry Andersen på konferencen, da de it-kriminelle hele tiden udvikler og forfiner deres metoder.

"De bliver bedre for hver dag. Problemet med reguleringen er, at det går for langsomt. Den opdateres ikke hurtigt nok, sammenlignet med, hvor hurtigt de kriminelle arbejder, siger han i en præsentation.

Flere årsager til cyber angreb

Han vurderer, at der i dag er flere årsager til, at banker bliver angrebet af kriminelle end tidligere. De digitale angreb kan eksempelvis være både politiske, gå efter store mængder af kundedata eller have penge som mål.

"Tidligere hvis du spurgte en bankrøver, hvorfor han eller hun røvede banker, så ville svaret være "Det er der, pengene er". Jeg tror, at der i dag er flere motiver relateret til kriminalitet i banksektoren end før, siger han.

Banken har selv indført flere initiativer for at beskytte sig mod truslen fra cyberangreb. Et eksempel er, at banken har indført Dmarc, der er en godkendelsesprocedure for e-mails og er designet til at beskytte mod e-mail-spoofing, som dækker over e-mails med falsk afsender, mens flere andre initiativer også er blevet en del af bankens arbejde for at forbedre cybersikkerheden.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Spil gør klar til salg af kasinoguldæg

Aktiesalget skydes i gang: Dansk cannabisselskab går på børsen

Analyse: Han er den nye Danske Bank-boss, medmindre...

Aktier: Kinesiske aktier trækker fra resten af fjernøsten

Mens du sov: MSCI overvejer at firedoble vægt af kinesiske store selskaber

Det skriver medierne: Danske Bank tjekkede ikke centrale advarsler fra whistleblower

Mens du sov: Trump langer ud mod verdens største oliekartel

Det skal du vide om aktiemarkedet onsdag

Stenrig russisk Chelsea-ejer afvises af Schweiz efter mistanke om kriminalitet