Vestas-konkurrent nedjusterer efter skuffende ordreindgang
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Den tyske vindmølleproducent Nordex nedjusterer forventningerne til 2017 efter en skuffende ordreudvikling i tredje kvartal.

Selskabet venter i år nu en omsætning på lidt under 3,1 mia. euro, mens selskabet i sit halvårsregnskab i starten af august ventede en omsætning på 3,1-3,3 mia. euro.

Tilbage i februar nedjusterede Nordex også forventningerne, som inden da var en omsætning på 3,4-3,6 mia. euro.
 
Forventningerne til driftsmarginen på EBITDA-niveau fastholdes i dagens meddelelse på mellem 7,8 og 8,2 pct., hvilket dog er før indregning af engangsomkostninger relateret til et spareprogram på 45 mio. euro.

I de tre måneder frem til udgangen af september fik Nordex nye ordrer i bøgerne for 203 mio. euro, hvilket var under en fjerdedel af niveauet i samme periode sidste år på 839 mio. euro.

For årets første ni måneder samlet set kan ordreindgangen opgøres til 1108 mio. euro, hvilket er omtrent en halvering fra 2169 mio. euro i samme periode sidste år.

Som årsag peger Nordex på, at ændrede regulatoriske forhold har haft en negativ påvirkning på projektudvikling og dermed kontrakttildelingerne.

- Det gælder i særdeleshed det offentlige budsystem, der kom i drift i Tyskland i 2017, skriver Nordex i regnskabet.
 
Selskabet mener, at planlægningsparametrene ikke er tilstrækkelige til, at selskabet på nuværende tidspunkt kan komme med en prognose for næste år.

- Men bestyrelsen er overbevist om, at niveauet af efterspørgsel på kernemarkederne i Europa vil forblive svagt i 2018 og har besluttet at reducere sine strukturelle omkostninger i den europæiske division med 45 mio. euro, skriver Nordex.

Regnskabet for årets første ni måneder viste desuden en næsten uændret omsætning på 2,32 mia. euro, mens driftsresultat, EBITDA, faldt til 181,9 mio. euro fra 203,9 mio. euro i samme periode sidste år, svarende til et marginfald til 7,8 pct. fra 8,7 pct.

Isoleret for tredje kvartal kan driftsresultatet opgøres til 64,4 mio. euro mod 67,3 mio. euro i samme periode sidste år.

Aktien i Nordex er i 2017 faldet 62,2 pct. og lukkede på børsen i Frankfurt mandag i 7,70 euro. Den kurs værdisætter virksomheden til 746,8 mio. euro.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Medie: Danske Bank er millimeter fra at udpege ny topchef

Mens du sov: Handelskrig sender aktierne ned - nervøsitet tilbage i markedet

Mens du sov: Kinesisk farvel til forhandlingsbordet får aktier til at falde

Løkke gør klar til fjerne benzin- og dieselbilerne

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Efter Danske Bank-sagen: EU vil undersøge Finanstilsynet

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?