Bavarian-partner tegner nye aktier til 405 kr. i udvidet aftale
Foto: Betina Garcia / Scanpix
Virksomheder Af
Biotekselskabet Bavarian Nordic tegner nye aktier for 207,5 mio. kr. til partneren Johnson & Johnson, der skal give 405,1578 kr. per ny aktie i forbindelse med det udvidede samarbejde mellem de to.

Tegningskursen er beregnet på baggrund af de seneste ti handelsdage.

Aftalen med Johnson & Johnson-datteren Janssen Pharmaceuticals er en udvidelse af den hidtidige partneraftale, så den også omfatter vaccineudviklingsprogrammer mod smitsom leverbetændelse, hepatitis B, og hiv type 1.

En aktie i Bavarian Nordic sluttede onsdagens handel med at koste 390,50 kr., efter at den sluttede i 417,50 kr. den 27. juli. hvor udvidelsen af aftalen blev offentliggjort.

Og de nye aktier vil blive udstedt, når aftalen bliver endelig godkendt af de amerikanske konkurrencemyndigheder, oplyser Bavarian.

Samlet tegner Johnson & Johnson aktier for 33 mio. dollar - svarende til 207,5 mio. kr. Bavarian udsteder i alt 512.102 nye aktier - svarende til omkring 1,63 pct. af selskabets eksisterende aktiekapital.

Janssen og Bavarian samarbejder i forvejen om udvikling af ebola og HPV-vacciner. Med den nye aftale samarbejder selskaberne dermed om fire vaccinekandidater, der kombinerer de to selskabers teknologier.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nedtrykte Kina-aktier på nippet til stor kursforløsning

Direktørlivet blev for meget: "Jeg rejser jo ikke fra Fredericia til København i løbet af ugen. Jeg rejser om på den anden side af jorden"

Kæmpe millionbeløb tilflyder dansk pensions-startup

Analyse: Det danske kryptosats, der fes ud

Veloxis' finansdirektør siger op - stopper med det samme

Indblik i Amazon-fabrik splitter danske e-handlere

Pitzner-gruppen opkøber dansk plast-gigant: Åbner mulighed for asiatisk eventyr

Springet ud på verdensmarkedet er hård kost for de rådgivende ingeniører

Topøkonom: Markedet undervurderer Trumps toldkrig - hurtigere og hårdere recession er på vej