Mærsk: Europa-rater retter sig oven på tre ugers fald
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Spotpriserne på containerfragt fra Asien og ud i verden steg i sidste uge, hvor blandt andet spotprisen på A.P. Møller-Mærsks vigtige ruter fra Asien til Europa rettede sig oven på tre ugers fald.

Det viser tal fra Shanghai Shipping Exchange, der opgør indekset.

Spotpriserne på containerfragt fra Asien og ud i verden steg med 2,7 pct. sidste uge ifølge seneste opdatering af SCFI-indekset.

Indekset sammensættes af prisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

På ruterne fra Shanghai til Europa steg prisen på fragt af en tyvefodscontainer, teu, med 53 dollar, eller 5,7 pct., til 977 dollar. Det er det højeste niveau i tre uger og nogle få pct. over snitprisen i de seneste kvartaler.

Set i forhold til samme tidspunkt sidste år, hvor spotraten på Asien til Europa var 720 dollar, er der også tale om en forbedring.

På farterne til den amerikanske vestkyst faldt raterne i sidste uge med 3,5 pct. til 1264 dollar per fyrrefodscontainer, feu.

Raterne på Asien til Sydamerika steg med 7,3 pct. til 3294 dollar per teu.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Pantelåneren har fået et moderne pift

  USA: Ni uger i træk med plus til Dow Jones

  USA og Kina forlænger forhandlinger - mulig udskydelse af ny told

  Frank Jensen åbner for nye små lejligheder i København

  USA og Kina enige om valutaaftale

  Hovedpersonen i Enron-skandalen er atter en fri mand

  Fem uger til brexit: UK har kun 6 af 40 handelsaftaler klar

  Hårdt brexit kan sende erhvervsgulerod til Holland

  USA's centralbank lover "betydeligt" større balance end før finanskrisen