Virksomheder Af
Genmab oplyste onsdag aften, at selskabets partner, Janssen Biotech, planlægger at starte fire nye studier med Daratumumab (Darzalex) i knoglemarvskræft og amyloidose. Planen er at starte studierne mellem andet halvår af 2017 og første kvartal af 2018, fremgår det af meddelelsen.

Der er tale om tre nye fase 3-studier og desuden et fase 2-studie.

"Janssen's ekspansive udviklingsplaner for Daratumumab understreger den dedikerede indsats for at teste Daratumumab bredt i mange kliniske rammer, hvilket forhåbentligt resulterer i bedre behandlingsmuligheder for patienterne," siger Genmabs administrerende direktør, Jan van de Winkel i meddelelsen.

Janssen Biotech, der er ejet af medicinalgiganten Johnson & Johnson, indgik i august 2012 en aftale med Genmab, der sikrede selskabet en eksklusiv globale rettigheder til at udvikle, fremstille og kommercialisere Darzalex.

Johnson & Johnson spåede forleden et salgspotentiale for Darzalex på over 4 mia. dollar inden for fire år. Det skrev Børsen onsdag med henvisning til oplysninger på det amerikanske selskabs investordag, hvor Darzalex blev nævnt som et af fem produkter med megablockbusterpotentiale.

Genmab, der modtager procenter af salget, vurderede i sit kvartalsregnskab, at partneren vil sælge Darzalex for 1,1-1,3 mia. dollar i 2017. På en kapitalmarkedsdag sidste år oplyste Genmab i øvrigt, at analytikerne ser mulighed for, at salget på langt sigt kan nå helt op på 8 mia. dollar om året alene i knoglemarvskræft.

Johnson & Johnsons estimat inkluderer ikke en eventuel ny anvendelse af Darzalex mod solide tumorer.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


GN overgår forventninger - Audio opjusterer vækstmål i år

"Vi er nødt til at få priserne ned på et niveau, hvor folk kan være med"

Genmabs Darzalex-salg viser lille vækst på det amerikanske marked

Mens du sov: Investorerne blæser på Cohen-sag og handelskonflikt

Mens du sov: Trumps tidligere advokat erkender valg-ulovligheder på vegne af Trump

Det skal du vide om aktiemarkedet onsdag

Trumps tidligere kampagnechef dømt skyldig i skattesvindel

Det sker i dag: Fokus på GN og Matas

USA-luk: Rekordlang aktioptur er en realitet