Virksomheder Af
Genmab oplyste onsdag aften, at selskabets partner, Janssen Biotech, planlægger at starte fire nye studier med Daratumumab (Darzalex) i knoglemarvskræft og amyloidose. Planen er at starte studierne mellem andet halvår af 2017 og første kvartal af 2018, fremgår det af meddelelsen.

Der er tale om tre nye fase 3-studier og desuden et fase 2-studie.

"Janssen's ekspansive udviklingsplaner for Daratumumab understreger den dedikerede indsats for at teste Daratumumab bredt i mange kliniske rammer, hvilket forhåbentligt resulterer i bedre behandlingsmuligheder for patienterne," siger Genmabs administrerende direktør, Jan van de Winkel i meddelelsen.

Janssen Biotech, der er ejet af medicinalgiganten Johnson & Johnson, indgik i august 2012 en aftale med Genmab, der sikrede selskabet en eksklusiv globale rettigheder til at udvikle, fremstille og kommercialisere Darzalex.

Johnson & Johnson spåede forleden et salgspotentiale for Darzalex på over 4 mia. dollar inden for fire år. Det skrev Børsen onsdag med henvisning til oplysninger på det amerikanske selskabs investordag, hvor Darzalex blev nævnt som et af fem produkter med megablockbusterpotentiale.

Genmab, der modtager procenter af salget, vurderede i sit kvartalsregnskab, at partneren vil sælge Darzalex for 1,1-1,3 mia. dollar i 2017. På en kapitalmarkedsdag sidste år oplyste Genmab i øvrigt, at analytikerne ser mulighed for, at salget på langt sigt kan nå helt op på 8 mia. dollar om året alene i knoglemarvskræft.

Johnson & Johnsons estimat inkluderer ikke en eventuel ny anvendelse af Darzalex mod solide tumorer.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


ISS-boss om milliardsalg: "Vi træffer modige valg"

Først faldt de amerikanske aktier dybt - så kom de godt igen: Apple endte 0,7 pct. oppe

Analytiker: Investorerne tager fejl når de sælger massivt ud af teknologiaktier

Analyse: Beroligende ord fra EU redder ikke May

Finansminister Kristian Jensen er frustreret: Vi har brugt tid på de forkerte reformer

MHI Vestas bekræfter: Med i planer om gigantisk offshorepark i Vietnam

Storbank: Læger aner firdobling af Novos vækstmarked

Mange uenige med Jarlov: Massiv kritik af rapport om revisionspligt

Analyse: Hvem skal være topchef, Dybvad?