Dansk stjernekok takker sit personale: Inviterer alle til Barcelona med fri bar
Chefkok på Geranium Rasmus Kofoed (i midten) mener ikke, at personalet har fået fejret sidste års tre Michelin-stjerner nok. Derfor går turen mandag til Barcelona med alt betalt.
Foto: Thomas Nielsen
Virksomheder Af
Medarbejderne på Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant, Geranium, plejer at kunne puste ud og lade batterierne op i mellemrummet fra de lukker dørene lørdag aften, til de åbner igen onsdag.

Men for en kort bemærkning er plejer død. Restaurantens 35 ansatte har nemlig fået besked på, at de i dag, mandag morgen, skulle møde op i Københavns lufthavn med håndbagagen klar og passet i hånden.

For at takke medarbejderne for deres indsatsen mod at nå de ultimative tre Michelin-stjerner, som Geranium første gang fik tildelt sidste år, har chefkok Rasmus Kofoed sammen med medejerne Søren Ledet og Saxo Bank-milliardær Lars Seier Christensen nemlig valgt at arrangere en tur for hele flokken til Barcelona med alt betalt.

"Jeg synes ikke, at vi har fået fejret nok, at vi fik de tre Michelin-stjerner sidste år. Når man opnår sådan en stor ting i sit liv sammen med det ekstremt dygtige og dedikerede hold, skal det også fejres. Der er mange dage, som er hårde, så det er vigtigt at huske at fejre, når der sker noget godt, i stedet for alt for hurtigt at haste videre," siger chefkok Rasmus Kofoed.

Så snart landingsstellet rører asfalten i den catalanske hovedstad, holder en bus klar, som skal fragte dem direkte over til den berømte kirke Sagrada Familia - designet af selveste Gaudí - som Rasmus Kofoed kalder "et vanvittigt mesterværk, jeg gerne vil have, at de skal opleve".

Der skal danses til den lyse morgen

De mange verdensklassekokke skal naturligvis heller ikke snydes for en omgang kulinarisk kunst. Så når sulten melder sig, går turen videre til restauranten Tickets.

"Den styres af den tidligere El Bulli-kok (kåret til verdens bedste restaurant fem gange, red.) Albert Adrià, bror til den legendariske køkkenchef for El Bulli, Ferran Adrià. Han er meget, meget dygtig til desserter og detaljer omkring snacks. Det er sådan lidt et gakket sted, hvor man selvfølgelig får velsmagende mad, men med mange kreative retter. Du kan bl.a. få flydende oliven, som eksploderer i munden på dig," fortæller Rasmus Kofoed.

Tickets har ellers normalt lukket om mandagen, men åbner eksklusivt op for Kofoed og resten af holdet.

"Der skal jo også være plads til, at vi kan danse på bordene, hvilket vi får lov til, når det kun er os, som er der. Det bliver drønsjovt. Vi skal have en masse cava og nogle gode spanske vine, og så tager vi på en bar eller natklub bagefter og danser til den lyse morgen," siger Rasmus Kofoed.

Chefkokken har også lovet sit hold, at han for en sjælden gangs skyld bliver den sidste, der går hjem fra baren, selvom han grundet sine tre små børn ellers plejer at være blandt de første.

Når tømmermændene forhåbentligt har lagt sig, lander Geraniums personale tirsdag eftermiddag i Danmark igen, så de som vanligt kan åbne restauranten igen onsdag.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Morten Erik Friis er udstationeret i Saudi-Arabien og oplever benspænd i sin danske bank: "Nu kan jeg pludselig ikke købe flere aktier"

Gomspace efter 70 pct fald: Sådan står vi hvis storkunde svigter

Debat: Den barske sandhed er, at svenskerne i øjeblikket har langt bedre entreprenører

Kriseramt Postnord i bedring – men den danske forretning trækker stadig ned

Boeing suspenderer 2019-forventninger efter flyulykker

Formand for nedrivere vil ikke anke millionbøde i kartelsag: Dommen vælter ikke vores stærke fundament

Hovedsædet i Randers har modtaget et enkelt brev med pulver, trussel og afpresning: Danish Crown har nu indført skrap kontrol ved alle indgange

Bybilen er gået i bakgear på børsen: Vi er en lækkerbidsken i 2021 lover direktøren

SAS-kunder med strejke-angst får lov at booke om gratis