DR-formand havde dobbeltrolle i grandprix-skandale
Michael Metz Mørch.
Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix
Virksomheder Af
De fleste husker den skæggede dragqueen Conchita Wurst, som løb med sejren ved det internationale melodigrandprix i Danmark i foråret 2014, da hun sang "Rise Like A Phoenix".

Nogle vil også erindre, at det storstilede show endte i økonomisk skandale, som ramte hovedstadens skatteborgere.

Budgettet blev overskredet flere gange, og den erhvervsdrivende fond Wonderful Copenhagen betalte til sidst en regning på 46 mio. kr.

Det skete efter heftig tovtrækning med DR.

Wonderful Copenhagen stod for at sørge for de fysiske rammer om grandprixet på Refshaleøen, mens DR havde ansvaret for afviklingen af selve musikarrangementet.

Men nu viser det sig, at DR-formand Michael Christiansen og Wonderful Copenhagens bestyrelsesformand, Michael Metz Mørch, begge indtog usædvanlige dobbeltroller i sagen.

Det skriver Berlingske Business mandag.

Da Michael Metz Mørch valgte at lade Wonderful Copenhagen dække gælden efter grandprixet frem for at efterlade regningen til DR, var det ulovligt, mener Erhvervsstyrelsen.

Michael Christiansen var som DR-formand Michael Metz Mørchs modpart i opgøret om ekstraregningen efter grandprixet.

Men Michael Christiansen var desuden chef for Michael Metz Mørch i den selvejende institution Dansk Kulturinstitut.

Her ansatte Michael Christiansen som formand Michael Metz Mørch som direktør den 1. januar 2014. Det var fire måneder før, at det storslåede arrangement på Refshaleøen skulle løbe af stablen.

Ifølge professor og ledelsesekspert Anders Drejer fra Aalborg Universitet er det problematisk, at Michael Christiansen og Michael Metz Mørch havde et forhold som chef og medarbejder.

Det skete nemlig samtidig med, at de var modparter i højspændte forhandlinger om millionunderskuddet i grandprix-arrangementet.

"Det kan være svært at forestille sig, at Michael Metz Mørch ikke har haft i baghovedet, at Michael Christiansen var hans chef i Dansk Kulturinstitut, når han traf beslutninger i relation til DR," siger Anders Drejer.

Michael Metz Mørch er ikke vendt tilbage på Berlingske Business henvendelser. Michael Christiansen afviser, at der var tale om inhabilitet.

Ifølge Berlingske Business ventes Erhvervsstyrelsen inden længe at komme med en endelig redegørelse for placering af ansvaret for grandprix-skandalen.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Morten Erik Friis er udstationeret i Saudi-Arabien og oplever benspænd i sin danske bank: "Nu kan jeg pludselig ikke købe flere aktier"

Gomspace efter 70 pct fald: Sådan står vi hvis storkunde svigter

Kriseramt Postnord i bedring – men den danske forretning trækker stadig ned

Formand for nedrivere vil ikke anke millionbøde i kartelsag: Dommen vælter ikke vores stærke fundament

Hovedsædet i Randers har modtaget et enkelt brev med pulver, trussel og afpresning: Danish Crown har nu indført skrap kontrol ved alle indgange

SAS-kunder med strejke-angst får lov at booke om gratis

Bybilen er gået i bakgear på børsen: Vi er en lækkerbidsken i 2021 lover direktøren

Drømmeaktie har skuffet - men direktøren lover gaver til aktionærerne

NKT er for anden dag i træk den mest faldende danske aktie