PET: Sag om omstridt bog i Højesteret ændrer intet
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Virksomheder Af
Politiets Efterretningstjeneste mener, at der kan straffes for overtrædelse af forbuddet mod at offentliggøre bogen "Syv år for PET".

Og det er uanset, at Højesteret skal behandle spørgsmålet, om hvorvidt forbuddet mod at bringe indhold fra bogen var stilet mod de rette og eventuelt kan omgøre landsrettens kendelse.

Det siger PET i en skriftlig kommentar til Ritzau.

PET har stævnet JP/Politikens Hus og Politikens ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen, for at have overtrådt et forbud ved at offentliggøre den omstridte bog i et særtillæg.

I den private straffesag kræver PET koncernen idømt en bøde på mindst 15 millioner kroner, og chefredaktøren idømt fire måneders fængsel.

JP/Politikens Hus har af Procesbevillingsnævnet fået tilladelse til at kære en del af sagen, så Højesteret skal tage stilling til, om forbuddet mod at bringe indhold fra bogen var stilet mod rette adressat.

Forbuddet var stilet mod mediekoncernen og dens direktion, ikke mod chefredaktøren.

Christian Jensen er af den opfattelse, at der aldrig har været udstedt et forbud stilet til ham eller Politiken. Derfor har han bedt om at få sagen udsat, til Højesteret har taget stilling til det spørgsmål.

"Det er helt afgørende at finde ud af, hvem den rette adressat for forbuddet er," siger Christian Jensen til politiken.dk.

PET er bekendt med, at Højesteret skal behandle det spørgsmål, men mener ikke, at det ændrer noget for stævningen.

"Det er PET's opfattelse, at der kan straffes for overtrædelse af forbuddet mod at offentliggøre bogen, uanset om Højesteret eventuelt måtte omgøre landsrettens kendelse," skriver PET i sin kommentar.

Efterretningstjenesten ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, med henvisning til at den er indbragt for domstolene og skal behandles der.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kjeld Kirk Kristiansen træder ud af Legos bestyrelse

Før markedet åbner: B&O står til kurssmæk efter ny nedjustering

B&O forventer omsætningsdyk på 10 pct efter svage salgstal: Når ikke treårige mål og stopper aktietilbagekøb

Investeringsstrateg: Apple-streaming kan booste forbrug - sådan vil det gå aktien

Michael Friis: Kæmpe kursfald i vente til B&O - aktien vil falde 20 pct

Lego-ejere scorer 8,7 mia kr i afkast

Hvem på hovedkontoret har dog fundet på den idé? "Det har jeg. Jeg er den skyldige"

Brexit-kaos gør markederne betændte - storinvestor holder sig fra europæiske aktier

Overvismand: Jobmarked balancerer på en knivsæg