Virksomheder Af
Solar overtager 19,99 pct. af aktierne i svenske Bimobject, der specialiserer sig i bygningsinformationsmodellering (BIM). Det oplyser Solar i en fondsbørsmeddelelse.

Bimobject er noteret på Nasdaq Stockholm First North og har knap 50 ansatte, og selskabet står ifølge Solar bag verdens største digitale system til indholdsstyring af bygningsinformationsmodellering. Systemet gør det muligt for brugerne at anvende digitale kopier af bygningskomponenter til at lave digitale modeller af bygninger med høj detaljegrad, og systemet har mere end 279.000 aktive brugere.

Købet af aktierne sker via en rettet emission til en pris på godt 217 mio. svenske kr., svarende til omtrent 170,5 mio. danske kr. Størstedelen af aktierne, 15,35 pct. af den samlede aktiekapital, er nyudstedte aktier, mens de resterende 4,64 pct. af den samlede aktiekapital købes fra eksisterende aktionærer, inklusiv ledelsen hos Bimobject, skriver Solar.

Som aktiv aktionær i selskabet forventer Solar, at der kan skabes "væsentlige positive netværksmæssige synergier" i de kommende år, skriver selskabet.

"Solar er en digital sourcing- og servicevirksomhed, og et vigtigt aspekt i vores strategi er at drive, understøtte og høste de fordele, der er ved at forbedre produktiviteten i byggebranchen. BIM er hoveddrivkraften bag digitaliseringen. Dog er et vigtigt element i BIM at kunne bruge digitale byggematerialer, hvilket er præcist dér, hvor Bimobjects teknologi kan understøtte alle værdikædens interessenter, siger Anders Wilhjelm, administrerende direktør hos Solar, i fondsbørsmeddelelsen.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Chef nødt til at give 10 pct. i lønforhøjelse for at holde på de ansatte

Dansk entreprenørkæmpe fyrer topchefen - og nedjusterer kraftigt

Aktier: Wall Street blødte efter ny frygt for Tyrkiet-smitte

Alternativet finansierer oprør med 80 mia pensionskroner - overvismand advarer

Børsen mener: Lønhop skærper krav til politisk ansvarlighed

Kendt erhvervsmands stribe af konkurser efterfølges nu af tvangsauktion

Pernille Skipper vil også være statsminister

Tyrkiet øjner pusterum: Qatar lover at investere 100 mia kr

Landbrugsboss: "Vi løser ikke det her ved at sende flere mails"