Novos pengetank får ny topchef
51-årige Kasim Kutay overtager fra september rollen som topchef i Novos pengetank og investeringsmaskine, Novo A/S. Han bor i Storbritannien og har 25 års erfaring med investment banking inden for healthcare.
Foto: PR
Virksomheder Af
Så er Novo A/S klar med en ny topchef efter Eivind Koldings opsigtsvækkende fyring i marts.

Det bliver den 51-årige Kasim Kutay, der fra september overtager hjørnekontoret i Novos pengetank og investeringsmaskine. Kutay har 25 års erfaring med investment banking inden for healthcare.

 "Bestyrelsen har haft et stort og kvalificeret udvalg af kandidater til positionen. Kasim Kutay har et imponerende generalieblad inden for ledelse og betydelig ekspertise inden for healthcare," siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo, i en pressemeddelelse.

Han understreger, at Novo-gruppen har kendt til Kasim Kutay i årevis, hvor han har rådgivet den danske pharma-mastodonts investeringsben.

Britisk, egyptisk, tyrkisk og syrisk

Kutay er britisk statsborger, men han er født i Egypten af tyrkiske og syriske forældre - og lige nu bor han i Storbritannien.

 Karrieren startede hos investeringsbanken Morgan Stanley, hvor han igennem 18 år ydede finansiel rådgivning til især healthcare-virksomheder.

I 2009 blev Kutay ansat i Moelis & Company, en global investeringsbank, og her har han arbejdet frem til i dag som, lige nu som europæisk chef for healthcare og medlem af bankens ledelsesgruppe.

Tæt kontakt om opkøb og salg

"Jeg indledte mit samarbejde med Novo A/S, kort efter selskabet blev grundlagt, da jeg blev bedt om at holde et indlæg om strategiske trends i den farmaceutiske sektor. Siden har vi holdt tæt kontakt, og jeg har rådgivet selskabet om både opkøb og salg," siger Kasim Kutay i pressemeddelelsen.

Han fortsætter:

"Jeg har endvidere været heldig også at løse opgaver for en række andre større danske selskaber, og jeg er ofte i Danmark. Jeg nyder virkelig at være i Danmark og ser frem til at flytte til København"

 Han lægger vægt på, at Novo A/S har haft en stærk udvikling og han håber at kunne videreudvikle pengetanken, der "kommer det danske samfund til gavn via uddelingerne i Novo Nordisk Fonden," som Kutay formulerer det.

Uddelt 6 mia siden 2010

Teknisk set er Novo A/S 100 procent ejet af Novo Nordisk Fonden, der siden 2010 har uddelt 6 mia. til forskning i biomedicin. Novo A/S er holdingselskabet for virksomhederne i Novo Gruppen og forvalter fondens aktiver.

Derudover formidler Novo A/S seed- og venturekapital til udviklingsselskaber og køber sig ind i virksomheder inden for life-science.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tjener du 800.000 kr om året? Så stor en pose penge får du, hvis du udskyder din folkepension med fem år

Investeringsbank: Markedet undervurderer valutamodvind i Novo Nordisk

Flere ældre trækker milliarder ud af råderummet: "Dilemmaet for politikerne er, at der stort set ikke er noget tilbage"

Efter køb af østrigsk selskab: Enzymgigant klar til flere opkøb

Lars Seier i største satsning siden Saxo Bank: Koster trecifret millionbeløb at opbygge

Britisk forlystelseskoncern falder på børsen efter skuffende omsætning i Legoland

Michael Friis om Genmab: Aktien er er godt køb i forhold til risiko og gevinst

Genmab-topchef ser kæmpe indflydelse fra studie på selskabet

Borgmester fra Alternativet fanget i nyt rod med cv