IC Groups direktør: Mindre butikshandel fører til nedjustering
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Færre forbrugere har slået vejen forbi butikkerne, der forhandler tøjmærkerne Tiger of Sweden, By Malene Birger og Peak Performance, i løbet af årets første måneder.

Det har sendt den samlede omsætning i tøjkoncernen IC Group, der ejer mærkerne, en smule tilbage, viser regnskabet for tredje kvartal af det skæve regnskabsår. Det har ført til lavere forventninger til årets samlede salg, der nu ikke forventes at stige i forhold til sidste år, og det skuffer selskabets administrerende direktør, Mads Ryder.

- Vi er ikke tilfredse. Vi gør alle de rigtige ting, og vi forbedrer vores indtjening og bruttomarginen. Men lige efter årsskiftet går retail baglæns for os eller går i stå. Det udvikler sig i hvert fald slet ikke, som det skal. Vi har haft store vanskeligheder i kvartalet, og det er på tværs af egne butikker, vores franchisetagere og agenter, siger han til Ritzau Finans og påpeger, at første halvår udviklede sig pænt.

 På tværs af brands

Den dårlige udvikling har også ramt på tværs af de tre hovedbrands, fortæller direktøren. Det er trafikken ind i butikkerne, der har været savnet i løbet af de tre første måneder. Samtidig har tøjkoncernen haft kollektioner hos Tiger of Sweden og By Malene Birger, som ikke er gået så godt som ventet.

- Det sker af og til, men det er bare "the perfect storm", at retailtrafikken heller ikke har været, som den skulle. Det tyder på, at det er en generel retailafmatning, vi har set, og det fører til, at vi ændrer vores forventninger. Det er utroligt beklageligt og mere irriterende for min ledelse og jeg end noget andet, siger direktøren.

Har gjort alt

Mads Ryder vurderer, at tøjkoncernen har gjort alt det, den kunne, i forsøget på at vende den negative udvikling i kvartalet. IC Group har blandt andet kørt kampagner, lavet ekstra kollektionsindspark og lanceret kollektioner hen over året.

- Men jeg tror desværre, at vi er oppe mod en større trend - i hvert fald i de her kvartaler. Alt det, vi arbejder på internt og sigter mod, peger i den rigtige retning. Det er bare utroligt irriterende at blive ramt af det her, siger han.

I løbet af den seneste halvanden måned har der igen været en smule fremgang for handlen i butikkerne, men det er ikke nok til at kunne gøre op for faldet i tredje kvartal og dermed sikre den vækst, som selskabet tidligere forventede.

- Vi er igennem den første halvanden måned af fjerde kvartal. Det er ikke noget, der kommer til at redde året nu. Omend det har set lidt lysere ud de seneste uger, så ser det stadig ikke super godt ud, og vi har så lidt forretning foran os, inden vi lukker året, siger Mads Ryder.

Tidligere ventede IC Group en vækst i omsætningen på 4 pct., men nu forventer selskabet at ramme omsætningsniveauet fra 2014/2015. Samtidig nedjusteres EBIT-forventningerne til 9 pct. fra 10 pct.

I tredje kvartal 2015/2016 omsatte tøjvirksomheden for 710 mio. kr., hvilket er et fald i forhold til omsætningen på 719 mio. kr. i samme periode året forinden.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBrinkmann: "Vær kun leder for det halve menneske"

Annonce for
Børsen Executive Club

Forsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån