Analytiker: Runevad-rygte kan godt presse aktien
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Det kan godt presse Vestas-aktien en anelse mandag, at topchef Anders Runevad er rygtet som en mulig kandidat til at erstatte Hans Vestberg som chef for Ericsson.

Ericsson har leveret en række skuffende regnskaber, senest forrige uge, hvor blandt andet manglende indtjening i servicedivisionen i første kvartal kostede et kursfald på næsten 15 pct. på én dag, og aktien er siden faldet til den laveste kurs siden januar 2013.

Hans Vestberg er fortsat chef i den svenske erhvervsgigant, men ifølge Dagens Industri overvejer bestyrelsen at fyre den upopulære direktør, og Anders Runevad, som har haft succes i sine snart tre år i Vestas og før det arbejdede næsten 30 år for Ericsson, er nævnt i avisen som en mulig afløser.

- Han er kun nævnt som en af fem mulige i rygterne, men det er klart, at han har leveret godt, og han er gammel Ericsson-mand, så han er helt sikkert kandidat.

- Jeg tvivler på, at det får markant effekt som rygte, men det kan måske veje lidt negativt på aktien i dag, siger analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

Men selv om Anders Runevad, der blev ansat i august 2013, har kunnet se Vestas-aktien stige 350 procent under sin ledelse, er der en vigtigere figur for investorerne, mener analytikerne.

- Anders Runevad står for en kontinuitet og har gjort det rigtig godt, men jeg tror, at investorerne lægger størst fokus på bestyrelsesformand Bert Nordberg, for det er ham, der har startet den udvikling, siger Michael Friis Jørgensen.

Vestas-aktien starter mandag med at falde 0,5 pct. til 462,80 kr. og ligger nederst i C20 Cap-indekset, der stiger 0,2 pct. efter få minutters handel.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab

Dansk Erhverv: Færre nye selskaber skyldes IVS-død

Aktier: Renteindikationer fra Fed sender markederne markant op i Asien

Trump: USA har ødelagt iransk drone i Hormuzstrædet

Golfklub trodser tendensen og skaber medlemsvækst: "Havde jeg forventet, at medlemstallet ville stige med over 250? Ikke i mine vildeste drømme"