Kinesisk rigmand øger B&O-ejerandel til 18,7 pct.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Opdateret 19.23 - Den kinesiske rigmand Qi Jianhong fra Sparkle Roll har netop indgået aftale om at købe 13,1 pct. af aktierne i det danske elektronikklenodie Bang&Olufsen (B&O). Det oplyser B&O i en netop offentliggjort fondsbørsmeddelelse.

Prisen pr. aktie er fastsat til 85 kr. pr. stk. B&O-aktien blev i dag handlet i kurs 74,5 på den danske fondsbørs.

"Med henvisning til § 29 i Lov om værdipapirhandel m.v. oplyses det hermed, at Sparkle Roll Group Limited BVI har meddelt Bang & Olufsen a/s ("Bang & Olufsen"), at Sparkle Roll Group Limited BVI har indgået en aftale om køb af aktier i Bang & Olufsen. Sparkle Roll Group Limited BVIs beholdning vil herefter være 5.665.192 aktier, svarende til ca. 13,1 pct. af aktiekapitalen i Bang & Olufsen," hedder det i fondsbørsmeddelelsen.

Inddirekte ejer Qi Jianhong i forvejen 5,6 pct. af aktiekapitalen i Bang & Olufsen, gennem sit 100 pct. ejerskab af Sparkle Roll Holdings Limited BVI.

Efter transaktionens gennemførsel vil Hr. Qi Jianhong således inddirekte eje 8.069.378 aktier, svarende til ca. 18,7 pct. af aktiekapitalen i Bang & Olufsen.

Videre i meddelelsen fremgår det at aktieportionen er købt af det hollandske investeringsselskab Delta Lloyd. Med købet bliver Sparkle Roll den største eneaktionær i B&O. 

"Sparkle Roll er meget tilfredse med, at Delta Lloyd har anset vores tilbud for attraktivt, hvilket giver Sparkle Roll mulighed for at blive den største aktionær i Bang & Olufsen A / S. Vi kender Bang & Olufsen godt og ser frem til yderligere at uddybe vores samarbejde med ledelsen og bestyrelsen samt at støtte deres bestræbelser på vegne af Bang & Olufsen. Vi er meget glade for at blive storaktionær, og som tidligere meddelt vil vi muligvis fremover forsøge at opnå et majoritetsejerskab af Bang & Olufsen A / S gennem et offentligt tilbud til samtlige aktier i selskabet," udtaler Qi Jianhong ifølge meddelelsen.

Delta Lloyd Asset Management er med salget til Sparkle Roll nu helt ude af B&O, hvilket man ifølge  fondsbørsmeddelsen er helt tilfreds med. 

"Vi lykønsker ledelse og alle medarbejdere med de væsentlige strategiske resultater i de seneste år, og ønsker dem alle succes i fremtiden," hedder det i en kommentar fra Delta Lloyd. 

Udover Sparkle Roll ejer alle danskeres pensionspengetank ATP en stor portion B&O-aktier. 

Spekulationerne om Sparkle Rolls interesse i det danske designklenodie har længe rumlet, men så sent som i går, hvor B&O kom med regnskab var der intet nyt om handlen. 


Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerByggestandarder kan booste dansk eksport

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Standard

Forsiden lige nu


Nye boligskatter udskudt: Her er vinderne og taberne

Danske Bank-topchef om frygt for massefyringer: "Jeg kan ikke garantere noget som helst"

Efter ti måneder: Nu får de første velhaverkunder i Nordea gebyrtal for sidste år

Novozymes i stort kurshop: "Ansættelse af ny topchef er meget meget tæt på"

Christoffer Boe følger kun én regel

Dansk restaurantkæde melder sig ind i pizzakrig: "Ambitionerne er kommet, i takt med at vi siger nej til gæster"

Novo-rival overrasker positivt med indtjeningen

Bødskov smider bombe under boligmarkedet: Udskyder nye boligskatter til 2024