Medicinalgigant bekræfter: Milliardfusion er aflyst
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Et kæmpebryllup i medicinalindustrien mellem Pfizer, kendt for Viagra, og Allergan, der laver Botox, er blevet aflyst. Pfizer bekræfter onsdag medierapporter om, at medicinalkoncernen har opgivet en planlagt fusion med Allergan.

Det sker som konsekvens af nye skatteregler fra det amerikanske finansministerium, hvilket også på forhånd blev nævnt som årsag af flere medier.

Aflysning koster 150 mio. dollar

Som led i beslutningen om at opgive fusionen betaler Pfizer et beløb på 150 mio. dollar til Allergan for at kompensere for omkostninger i forbindelse med den planlagte handel.

Samtidig oplyser Pfizer i meddelelsen, at det i stedet vil se på en mulig opsplitning af sine aktiviteter. Der vil blive truffet beslutning i den henseende senest ved udgangen af i år.

Pfizer havde planlagt en overtagelse af Allergan for 160 mia. dollar. Var transaktionen blevet gennemført, ville det i givet fald have været den største virksomhedshandel nogensinde inden for sundhedsplejesektoren.

Allergan er drevet fra New Jersey, men har domicil i Dublin, og et afgørende incitament for New York-baserede Pfizers overtagelse var ifølge Bloomberg News, at det med overtagelsen kunne skifte skatteadresse til Irland, hvor selskabet gennem en lavere skattesats kunne spare milliarder i skat.

Netop den praksis, at amerikanske virksomheder flytter deres skattepligtige adresse ud af landet, har gennem længere tid mødt stor modstand fra USA's præsident, Barack Obama, og den amerikanske regering forslog mandag skrappere end ventede regler netop for at bremse den trafik.

De nye regler fik allerede tirsdag aktien i Allergan til at dratte 14,8 pct. til 236,55 dollar som følge af forventninger om, at Pfizer ville trække stikket til købet. Onsdag falder Allergan med yderligere 1 pct. i formarkedet.

Allergan skriver i sin meddelelse, at det er skuffet over Pfizers beslutning, men at virksomheden også på egen hånd har en gunstig vækstprofil.

Pfizer ligger 0,8 pct. højere på formarkedet.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen