Her er listen: Disse topchefer blev hyret og fyret i år
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
I løbet af 2015 har en række topchefer måttet sige farvel til titlen som øverste chef i danske selskaber, mens andre er kommet til.

Her følger et overblik over nogle af de topchefer, som i dette år er blevet hyret, fyret eller udskiftet i de danske, børsnoterede selskaber.

Blandt selskaberne i det danske eliteindeks har Carlsberg, Nordea og TDC i årets løb skiftet ud i den øverste ledelse.

Hos Carlsberg takkede koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen tidligere på året af, da han fyldte 60 år. Selskabet hentede en ny administrerende direktør ind fra Holland i form af Cees 't Hart, som overtog chefstolen i midten af juni.

I den skandinaviske storbank Nordea var det finnen Casper von Koskull, der tog over efter danske Christian Clausen, der sad som koncernchef i otte år.

Hos telekoncernen TDC overtog Pernille Erenbjerg roret som ny administrerende direktør. Pernille Erenbjerg blev hentet internt hos selskabet, og hun afløste Carsten Dilling, der havde været i TDC siden 2003.

Høreapparat- og headsetproducenten GN Store Nord ansatte per 1. april René Svendsen-Tune som ny administrerende direktør for headset-divisionen GN Netcom. Han erstattede Niels Svenningsen, der valgte at opsige sin stilling i marts af "familiære årsager" efter kun godt et år i stillingen.

Uden for C20 Cap-indekset har der også været en del udskiftninger i løbet af 2015.

Ud af Novo - ind i Lundbeck

Lundbeck hentede Novo Nordisks tidligere viceadministrerende direktør Kåre Schultz ind som ny topchef i maj. Han overtog pladsen fra Ulf Wiinberg, der året forinden fratrådte sin stilling efter at have overtrådt selskabets interne retningslinjer.

Færøske Banknordik sagde i september farvel til selskabets administrerende direktør gennem ti år, Janus Petersen. Han blev erstattet af Árni Ellefsen, der har været i selskabet siden 2011.

Veloxis sagde i årets løb farvel til topchef William J. Polvino, der øjeblikkeligt blev erstattet af Craig A. Collard.

Hos Dantax valgte Poul Bjerring i starten af november at trække sig som topchef. Han erstattes fra starten af det nye år af Peter Bøgh Jensen.

I fodboldklubben Brøndby IF sagde man i årets løb farvel til administrerende direktør Jesper Jørgensen, som i stedet fik stillingen som finansdirektør. Chefstolen overgik til Søren Vadmand, der blev hentet ind fra Illum.

RTX Telecom skiftede i årets løb administrerende direktør Flemming Hynkemejer ud. Selskabet er nu på jagt efter en ny topchef.

Nordjysk svejsegigant jagter fortsat

Migatronics administrerende direktør, Anders H. Jørgensen, har også meddelt, at han fratræder sin stilling hos den nordjyske svejsemaskineproducent. Migatronics bestyrelse har meddelt, at man nu ser sig om efter en ny administrerende direktør, som skal have "stærkere kompetencer inden for forretningsudvikling og afsætning."

Efter eget ønske har North Medias administrerende direktør, Lars Nymann Andersen, valgt at træde tilbage. Selskabet fordeler fra årsskiftet sine aktiviteter over fire forretningsområder. Lars Nymann Andersen erstattes af Kåre Wigh, der bliver ordførende koncerndirektør i den nye direktion.

Roblon ansatte i december Lars Østergaard som ny administrerende direktør. Han kommer fra en stilling som topchef i Royal Arctic Logistics og overtager efter Jens-Ole Sørensen, der fratrådte sin stilling med øjeblikkelig virkning i august.

I årets løb indtog en række nye topchefer som varslet også en toppost i de danske selskaber.

Svenske Jens Birgersson indtog chefstolen hos Rockwool i februar i år. Han erstattede Eelco van Heel, der havde mere end ti år på posten.

Fra Dako til Zealand Pharma

I slutningen af 2014 meddelte rederiet D/S Norden, at man havde fundet afløseren for Carsten Mortensen, og i forsommeren 2015 overtog Jan Rindbo så stillingen som administrerende direktør i rederiet.

I januar overtog Britt Meelby Jensen stillingen som administrerende direktør i Zealand Pharma efter David Solomon. Den kvindelige topdirektør kom fra en tilsvarende stilling i Dako.

Martin Thaysen overtog i 2015 stillingen som administrerende direktør i Santa Fe efter Niels Henrik Jensen. Martin Thaysen har en fortid hos A.P. Møller-Mærsk.

Rovsing meddelte i slutningen af oktober, at selskabets administrerende direktør, Julian Bott, har ønsket at fratræde sin stilling i starten af det nye år. I stedet har Rovsing hentet Christian Bank ind.

Tilbage i februar meddelte topchef Ole Christiansen fra Nunaminerals, at han ønsker at fratræde sin stilling i starten af februar af 2016. Selskabet har endnu ikke annonceret en efterfølger. Det hører dog med til historien, at Nunaminerals i store dele af 2015 har været under betalingsstandsning, mens der arbejdes hårdt på en restrukturering af selskabet.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. Vi gør dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Direkte i din mailboks. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerJysk leasingkonge vakler mellem luksus og mådehold

Annoncørbetalt
indhold af Scanleasing

Forsiden lige nu


En australsk finanskomet, en forgyldt ledelse, et mystisk selskab i Caribien og en hvidvasksigtet dansk andelskasse

Dansker sælger alle sine aktier i EQT og scorer over 500 mio. kr. her og nu: "Det er enormt mange penge"

Carlsberg foran Coca-Cola og Adidas på Forbes-liste: I alt fire danske virksomheder af i alt 250

11.30 bliver det afgjort, om Boris Johnson løj for dronning Elizabeth II om suspendering af parlamentet

Fire finanshuse har hævet deres syn på Novo-aktien efter godkendelse fra FDA: Her er de nye kursmål

Chefanalytiker: Sådan skal privatinvestorer handle i sidste del af opturen

Aktionærdirektør: Ny aktieskat vil være gift for investorerne

Kapitalfond stormer ind på børsen: Aktien stiger over 20 pct