Hårdt trængte Dagrofa skærer fra i detail-satning
Dagrofa ejer bl.a. butikskæden Meny
Foto: Scanpix.
Virksomheder Af
Dagligvarekoncernen Dagrofa, der bl.a. står bag kæderne Meny, Kiwi og Spar, skærer nu ind til benet for at satse fuldt ud på sine detailforretninger.

Meldingen kommer i kølvandet på, at koncernen de seneste to år har været særdeles udfordret på regnskabsfronten, hvor både faldende omsætning og indtjening har resulteret i særdeles røde tal på bundlinjen.

Således endte resultatet før skat med en dundrende underskud på 318 mio. kr. i 2014, mens det tilsvarende resultat fra året før endte med et underskud på 272 mio. kr.

Men nu skal de kedelige tal vendes rundt, hvilket koncernen håber på kan ske, ved udelukkende af fokusere på sine kerneforretninger.

"Vi er fast besluttet på at vinde detail. Så nu skruer vi op for blusset og stiller fuldstændig skarpt på vores kæder og justerer og investerer, hvor det er nødvendigt, for at vinde markedet," siger Per Thau, der er koncernchef i Dagrofa i en pressemeddelelse.

Sælger forretninger fra


Den nye satning betyder, at der bliver solgt fra i koncernen. Den grønlandske butikskæde Pisiffik får nye ejere fra nytår, hvor NorgesGruppen og KFI, der i forvejen er de største ejere i Dagrofa, overtager ejerskabet på Grønland.

Dagrofa satser også på at finde en ny ejer til FoodService Danmark til næste år, hvor forretningen udskilles fra Dagrofa.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Jacob Aarup-Andersen på Linkedin efter afvisning som ny Danske Bank-topchef: "Jeg er selvfølgelig skuffet"

Mens du sov: Kritikken vælter ned over Danske Banks bestyrelse

"Det er så nederdrægtigt, og det er på tide, at Europas politikere vågner op og får stoppet den slags svindel"

Før markedet åbner: Stormvejr i Nordea og Danske Bank i ventet rødt marked

Udbytteskandalen vokser: Spekulanter har plyndret Europa for 410 mia

Udsigt til presset åbning - bankaktier tager igen fokus

Verden rundt: May klar til at forlænge brexit-forhandlinger til 2020

Alternativets kulturborgmester trækker sig efter kritik