Hårdt trængte Dagrofa skærer fra i detail-satning
Dagrofa ejer bl.a. butikskæden Meny
Foto: Scanpix.
Virksomheder Af
Dagligvarekoncernen Dagrofa, der bl.a. står bag kæderne Meny, Kiwi og Spar, skærer nu ind til benet for at satse fuldt ud på sine detailforretninger.

Meldingen kommer i kølvandet på, at koncernen de seneste to år har været særdeles udfordret på regnskabsfronten, hvor både faldende omsætning og indtjening har resulteret i særdeles røde tal på bundlinjen.

Således endte resultatet før skat med en dundrende underskud på 318 mio. kr. i 2014, mens det tilsvarende resultat fra året før endte med et underskud på 272 mio. kr.

Men nu skal de kedelige tal vendes rundt, hvilket koncernen håber på kan ske, ved udelukkende af fokusere på sine kerneforretninger.

"Vi er fast besluttet på at vinde detail. Så nu skruer vi op for blusset og stiller fuldstændig skarpt på vores kæder og justerer og investerer, hvor det er nødvendigt, for at vinde markedet," siger Per Thau, der er koncernchef i Dagrofa i en pressemeddelelse.

Sælger forretninger fra


Den nye satning betyder, at der bliver solgt fra i koncernen. Den grønlandske butikskæde Pisiffik får nye ejere fra nytår, hvor NorgesGruppen og KFI, der i forvejen er de største ejere i Dagrofa, overtager ejerskabet på Grønland.

Dagrofa satser også på at finde en ny ejer til FoodService Danmark til næste år, hvor forretningen udskilles fra Dagrofa.

Eksklusiv invitation: Kom tæt på Danmarks største skatterøveri

Kom helt tæt på den store udbytteskandale, hvor Skat blev lænset for 12,3 mia. kroner. Det sker i et eksklusivt læserarrangement, hvor tidligere skatteminister Karsten Lauritzen, og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et unikt indblik i hele sagens forløb og dens konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBrinkmann: "Vær kun leder for det halve menneske"

Annonce for
Børsen Executive Club

Forsiden lige nu


Magtkamp splitter Sydbank-bestyrelse

Aktier: "Skuffende" Fed-melding vendte minus til plus på Wall street

Danske Bank: Sådan skal du investere ovenpå FEDs rentemelding

Lunde: Sydbank vil være selvstændig - det bliver dyrt

Apple vs Vestager: Vigtig styrkeprøve om 13 mia euro

Fed-chef: "Udsigterne er fortsat positive trods modsatrettede vinde"

Chefstrateg: Trump-tweet giver ingen mening - Powell er klar til at reagere

Trump raser mod Fed: Intet mod, ingen fornuft, ingen vision

Finanshus erkender: Udstedte 80 fejlfyldte skatteattester til pensionskassers refusion af udbytteskat for trecifret millionbeløb