Hårdt trængte Dagrofa skærer fra i detail-satning
Dagrofa ejer bl.a. butikskæden Meny
Foto: Scanpix.
Virksomheder Af
Dagligvarekoncernen Dagrofa, der bl.a. står bag kæderne Meny, Kiwi og Spar, skærer nu ind til benet for at satse fuldt ud på sine detailforretninger.

Meldingen kommer i kølvandet på, at koncernen de seneste to år har været særdeles udfordret på regnskabsfronten, hvor både faldende omsætning og indtjening har resulteret i særdeles røde tal på bundlinjen.

Således endte resultatet før skat med en dundrende underskud på 318 mio. kr. i 2014, mens det tilsvarende resultat fra året før endte med et underskud på 272 mio. kr.

Men nu skal de kedelige tal vendes rundt, hvilket koncernen håber på kan ske, ved udelukkende af fokusere på sine kerneforretninger.

"Vi er fast besluttet på at vinde detail. Så nu skruer vi op for blusset og stiller fuldstændig skarpt på vores kæder og justerer og investerer, hvor det er nødvendigt, for at vinde markedet," siger Per Thau, der er koncernchef i Dagrofa i en pressemeddelelse.

Sælger forretninger fra


Den nye satning betyder, at der bliver solgt fra i koncernen. Den grønlandske butikskæde Pisiffik får nye ejere fra nytår, hvor NorgesGruppen og KFI, der i forvejen er de største ejere i Dagrofa, overtager ejerskabet på Grønland.

Dagrofa satser også på at finde en ny ejer til FoodService Danmark til næste år, hvor forretningen udskilles fra Dagrofa.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Markant opbremsning på arbejdsmarkedet: "Det kan være et af de første tegn på at dansk økonomi mærker den globale afmatning"

  SEB sænker kursmål for Genmab efter regnskab

  Genmab-analyse: Salg vil storme frem - sådan kommer aktien fra start

  Jesper "Kasi" Nielsen lukker sit holdingselskab forud for retsopgør om Pandora-bonus

  Aktietendens: Mærsk og Genmab løber med opmærksomheden i ventet grønt C25

  Analytikere kan ikke enes om Mærsk i 2019

  Mens du sov: Fed og handelsoptimisme sender aktierne i vejret

  Genmabs topchef: "Vi nærmer os min drøm om at blive et ikonisk selskab"

  Rekord: 215.314 udlændinge arbejder i Danmark