Virksomheder Af
"Den amerikanske kvinde er begyndt at blive en dominerende faktor, når der skal købes bil til den amerikanske familie". Sådan lyder det fra Peter Garnry, der er aktiestrateg hos Saxo Bank, og som har fulgt Tesla tæt i flere år. Han peger altså på, at det er vigtigt, at Tesla når ud til kvinden, når de snart sender en ny model på markedet.

 Tesla har været en ren succeshistorie de seneste år, og på bare tre år er aktien steget med næsten 850 pct. Peter Garnry peger på flere årsager til den enorme succes.

"Deres største styrker er deres patentteknologi, som de har på deres batterier, som de bruger i bilerne. Det er deres designposition, og så har de fat i dem, vi kalder influences, det vil sige folk, som influerer andre i deres købsadfærd."

Læs også: Mercedes går i kødet på Tesla Motors

Men der kan også være trusler forude for Tesla. Her peger aktiestregen på en eventuel konkurrence fra andre af de store spillere i bilindustrien, eller hvis batteriteknologien i fremtiden vil ændre sig. Han ser det dog ikke som alvorlige trusler.

 "Vi forventer sådan set, at de vil opretholde deres momentum over de næste mange år."

Hypen om Elon Musk

Men det er ikke kun stil- og miljørigtige biler, der har gjort Tesla til en succes. Virksomhedens CEO og stifter, Elon Musk, der onsdag lægger vejen forbi Danmark, har ifølge Peter Garnry lige så stor betydning for den store medvind.

Læs også: Apple sætter turbo på elbil - Vil stå klar i 2019

"Han er utrolig god til at skabe et billede af, at Tesla, og de andre virksomheder han er involveret i, er i gang med at forandre verden til det bedre," fortæller han og fortsætter: "Han har de her store visioner. Det er det, der adskiller Tesla fra mange af de andre bilindustrier. Han er i gang med at revolutionere en industri, som i virkeligheden ikke har revolutioneret sig selv i næsten 100 år."

Se hele interviewet med Peter Garnry i klippet over artiklen.

  

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerInvester i kunst: Unikke danske værker på auktion

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Nye boligskatter udskudt: Her er vinderne og taberne

Danske Bank-topchef om frygt for massefyringer: "Jeg kan ikke garantere noget som helst"

Efter ti måneder: Nu får de første velhaverkunder i Nordea gebyrtal for sidste år

Novozymes i stort kurshop: "Ansættelse af ny topchef er meget meget tæt på"

Christoffer Boe følger kun én regel

Dansk restaurantkæde melder sig ind i pizzakrig: "Ambitionerne er kommet, i takt med at vi siger nej til gæster"

Novo-rival overrasker positivt med indtjeningen

Bødskov smider bombe under boligmarkedet: Udskyder nye boligskatter til 2024