Stylepit vil have N.E. Nielsen i bestyrelsen
Advokat Niels Erik Nielsen har siddet i toppen af en lang række bestyrelser.
Foto: Steven Achiam
Virksomheder Af
Det bliver blandt andet et meget kendt og erfarent bestyrelsesansigt, som skal være med på at rette op på Stylepit-skuden efter en turbulent periode.

 N.E. Nielsen er indstillet til tøjselskabets bestyrelse på den ekstraordinære generalforsamling tirsdag sammen med Stein Lande og Ulrik Hjort. Kun Christian Bjerre Kusk fortsætter fra den tidligere bestyrelse, hvor blandt andet Niels Mikkelsen og medstifter Nicolai Kærgaard har sagt farvel i den seneste tid.

"Vi har i Stylepit haft mange bestyrelsessammensætninger. Det har været vanskeligt for bestyrelsen at arbejde i en helt ny branche, under hastig forandring og samtidig se på de dårlige økonomiske resultater og de deraf følgende restruktureringer," lyder det fra bestyrelsen i forbindelse med generalforsamlingen.

 "Stylepit mener, at vi har brug for en bestyrelse, der kan være med til at gennemføre den fortsatte restrukturering og den nødvendige kapitaludvidelse, og som har kompetencer inden for vores forretningsområde og samtidig har en vis kontinuitet," fortsætter beretningen.

Mange topposter

N.E. Nielsen har i de senere år blandt andet været kendt for sine roller i bestyrelserne for problemramte Cimber, Amagerbanken og Torm. Derudover har han lang erfaring fra advokatlivet hos Bech-Bruun og Lett.

 Stein Lande er norsk og blandt andet ejer af firmaet Conseptor, mens Ulrik Hjort er finansdirektør hos Trustpilot og tidligere direktør for Netcompany.

Trods ønsket om kontinuitet er der dog allerede lagt op til, at der skal kigges på bestyrelsen igen senere på året.

"Når kapitaludvidelsen er på plads, og vi umiddelbart efter aflægger årsregnskabet for 2014/15 og holder ordinær generalforsamling, vil Stylepit forinden tale med de store aktionærer om bestyrelsessammensætningen fremadrettet," skriver Stylepit.

En stor del af Stylepits aktiekapital er forud for emissionen samlet på relativt få hænder. Christian Bjerre Kusk kontrollerer 38,0 pct. af aktierne, mens et selskab ejet af Bestseller A/S ejer 24,9 pct. Også Nicolai Kærgaard sidder på en stor ejerandel på 24,3 pct. De tal vil dog formentlig ændre sig kraftigt ved den kommende emission.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal