Stylepit vil have N.E. Nielsen i bestyrelsen
Advokat Niels Erik Nielsen har siddet i toppen af en lang række bestyrelser.
Foto: Steven Achiam
Virksomheder Af
Det bliver blandt andet et meget kendt og erfarent bestyrelsesansigt, som skal være med på at rette op på Stylepit-skuden efter en turbulent periode.

 N.E. Nielsen er indstillet til tøjselskabets bestyrelse på den ekstraordinære generalforsamling tirsdag sammen med Stein Lande og Ulrik Hjort. Kun Christian Bjerre Kusk fortsætter fra den tidligere bestyrelse, hvor blandt andet Niels Mikkelsen og medstifter Nicolai Kærgaard har sagt farvel i den seneste tid.

"Vi har i Stylepit haft mange bestyrelsessammensætninger. Det har været vanskeligt for bestyrelsen at arbejde i en helt ny branche, under hastig forandring og samtidig se på de dårlige økonomiske resultater og de deraf følgende restruktureringer," lyder det fra bestyrelsen i forbindelse med generalforsamlingen.

 "Stylepit mener, at vi har brug for en bestyrelse, der kan være med til at gennemføre den fortsatte restrukturering og den nødvendige kapitaludvidelse, og som har kompetencer inden for vores forretningsområde og samtidig har en vis kontinuitet," fortsætter beretningen.

Mange topposter

N.E. Nielsen har i de senere år blandt andet været kendt for sine roller i bestyrelserne for problemramte Cimber, Amagerbanken og Torm. Derudover har han lang erfaring fra advokatlivet hos Bech-Bruun og Lett.

 Stein Lande er norsk og blandt andet ejer af firmaet Conseptor, mens Ulrik Hjort er finansdirektør hos Trustpilot og tidligere direktør for Netcompany.

Trods ønsket om kontinuitet er der dog allerede lagt op til, at der skal kigges på bestyrelsen igen senere på året.

"Når kapitaludvidelsen er på plads, og vi umiddelbart efter aflægger årsregnskabet for 2014/15 og holder ordinær generalforsamling, vil Stylepit forinden tale med de store aktionærer om bestyrelsessammensætningen fremadrettet," skriver Stylepit.

En stor del af Stylepits aktiekapital er forud for emissionen samlet på relativt få hænder. Christian Bjerre Kusk kontrollerer 38,0 pct. af aktierne, mens et selskab ejet af Bestseller A/S ejer 24,9 pct. Også Nicolai Kærgaard sidder på en stor ejerandel på 24,3 pct. De tal vil dog formentlig ændre sig kraftigt ved den kommende emission.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Rekord: 215.314 udlændinge arbejder i Danmark

  USA: Holdt plusset efter dueagtigt rentereferat

  Jesper "Kasi" Nielsen likviderer sit holdingselskab

  Åben krig mellem det danske og det estiske finanstilsyn

  EU-præsident vil hellere have udskudt brexit end hårdt brud

  USA: Flertal af Fed-chefer ønskede stop for balancereduktion i år

  Samsung lancerer ny sammenfoldelig smartphone

  Analytiker: Stærke signaler fra Genmab - investerer massivt i forskning og udvikling

  Analyse: Mærsks gentleman i fint selskab