DFDS håber, at færgestrid havner ved Højesteret.
Danske DFDS får måske alligevel konkurrence på ruterne i den engelske kanal.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
DFDS håber, at der stadigvæk er et sidste punktum at sætte i striden med det franske selskab Groupe Eurotunnel om færgesejlads på ruten mellem Dover og Calais i Den Engelske Kanal, siger rederiets administrerende direktør, Niels Smedegaard.

- Vi er selvfølgelig overraskede over den her kendelse. Men det er en snæver afgørelse, og vi vil først og fremmest afvente, om de engelske konkurrencemyndigheder (CMA) appellerer kendelsen til den engelske Højesteret. De har en frist på fire uger, siger Niels Smedegaard til Ritzau.

Med to stemmer mod én omgjorde den britiske appelret Court of Appeal fredag en afgørelse, der tidligere på året beordrede Eurotunnels færger til at indstille sejladsen på ruten. Som følge af den tidligere afgørelse bebudede Eurotunnel i januar, at selskabet ville sætte sine tre færger i MyFerryLink til salg.

- De har sat en salgsproces af MyFerryLink i gang, og det er uklart, om de stopper den og går i gang igen, eller hvad der sker, siger Niels Smedegaard.

En talsmand for Eurotunnel sagde fredag, at selskabet nu vil undersøge, om fredagens afgørelse giver grundlag for fortsat færgedrift på ruten.

Med afgørelsen fredag lyttede retten til en appel fra sammenslutningen af de franske færgeansatte, Coopérative de Production de SeaFrance.

DFDS er klar til selv at anke afgørelsen, hvis CMA mod rederiets forventning undlader at gøre det.

- Når man har en "split decision", som det er tilfældet her, vil vi - hvis ingen andre gør det - formentlig prøve at tage den til Højesteret, siger Niels Smedegaard.

Han bebuder, at DFDS i sit kommende kvartalsregnskab, der offentliggøres den 21. maj, vil bringe flere observationer om konsekvenserne for DFDS, herunder de økonomiske.

Ud over DFDS og MyFerryLink sejler også P & O Ferries på ruten.

/ritzau/

Få indsigt med Børsen Uddannelse

Kompetenceudvikling til dig, der hver dag tager ansvar for dig selv, for andre og for din virksomhed – fordi ansvar kræver indsigt. Se alle uddannelserne her.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerAsger Jorn-malerier. En unik investeringsmulighed i en usikker tid

Annoncørbetalt
indhold af Secher Fine Art & Design

Forsiden lige nu


Dansk sexlegetøj storsælger i Kina på singles day - en måneds omsætning på en enkelt dag

Advarselssignal: Kæmpe kursmæk til amerikanske børsbabyer

Trods måneders tovtrækkeri træder seniorpension i kraft fra nytår

Driftsdirektør forlader Mærsk med øjeblikkelig virkning

Alibaba slog rekorden - solgte for 257 mia. kr. på Singles' Day

EU-investeringsbank og Vækstfonden i milliardaftale: Vil sende mindre og mellemstore virksomheder ud i verden

Aktiespillets vinderaktie: 567 pct gevinst på en uge