Kåre Schultz bliver ny topchef i Lundbeck
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Mindre end en uge efter, at den hidtidige viceadministrerende i Novo Nordisk, Kåre Schultz, smækkede med døren hos medicinalgiganten, har han fundet et nyt topjob.

 Således melder det danske medicinalselskab Lundbeck, at 53-årige Kåre Schultz bliver selskabets nye topchef.

"Det er mig en stor fornøjelse at kunne meddele, at Kåre Schultz tiltræder som administrerende direktør for Lundbeck. Hans enestående erfaring fra en imponerende karriere i medicinalbranchen gør, at Kåre Schultz har præcis de rette kvalifikationer til at håndtere de udfordringer, som Lundbeck står over for," siger formand Håkan Björklund.

Chefstolen i Lundbeck har været ledig, siden Ulf Wiinberg i november blev tvunget til at forlade selskabet, fordi han havde brudt med selskabets interne retningslinjer. Det skete, fordi Wiinberg - uden at oplyse om det - havde købt aktier i et selskab, som Lundbeck senere investerede i.

Lundbeck kommer i øvrigt med regnskab for første kvartal her til morgen.

"Lundbeck er unik"

Kåre Schultz, som altså forlod Novo Nordisk for blot seks dage siden, ser frem til at tiltræde hos Lundbeck.

 "Lundbeck er unik i den forstand, at det er et selskab, der fokuserer på hjernesygdomme. Jeg føler mig motiveret og inspireret af Lundbecks vision, og jeg glæder mig til at bruge min erhvervsmæssige baggrund til at føre Lundbeck ind i en ny udviklingsfase," siger han.

Kåre Schultz tiltræder i sit nye job 20. maj.

Kunne ikke leve med degradering

Den kommende Lundbeck-topchef startede i Novo Nordisk i 1989 og har siden arbejdet sig mod toppen.

I 2014 blev han forfremmet til viceadministrerende direktør, og mange anså det for helt oplagt, at han skulle overtage stillingen som topchef efter Lars Rebien Sørensen.

 I sidste uge besluttede Novo-bestyrelsen dog at holde fast i Lars Rebien Sørensen som topchef frem mod 2019, samtidig med at Kåre Schultz' ansvarsområder blev kraftigt reduceret.

Det kunne Kåre Schultz tilsyneladende ikke leve med, og han forlod derfor Novo Nordisk.

"Jeg stopper på baggrund af bestyrelsens beslutning om, at Lars Rebien fortsætter som topchef frem mod slutningen af hans kontrakt i 2019, og at der bliver foretaget en reorganisering. I den forbindelse har jeg valgt, at det er bedst for mig bare at aftræde," sagde han til Børsen i forbindelse med sin fratrædelse i Novo Nordisk.

Kåre Schultz besidder også flere tunge tillidshverv, blandt andet som formand for bestyrelsen i bryggeriet Royal Unibrew og bestyrelsesmedlem hos Lego.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Genmab-aktien i kraftig stigning efter høje forventninger til 2019

  Mærsk lander stort millionunderskud - Søren Skou kræver højere indtjening

  Mærsk-aktien i kæmpe fald efter regnskab med stort millionunderskud

  Analytiker: Derfor får Mærsk-aktien smæk på regnskabet

  Allison Kirkby vender syv års fald i indtjeningen i første årsregnskab som TDC-topchef

  Maersk Drilling går på børsen 4. april

  Mærsk brager ned og Genmab brager op efter regnskaber

  SEB sænker kursmål for Genmab efter regnskab

  Markant opbremsning på arbejdsmarkedet: "Det kan være et af de første tegn på at dansk økonomi mærker den globale afmatning"