Genan politianmelder stifter for bedrageri og mandatsvig
71-årige Bent A. Nielsen politianmeldes efter mistanke om bedrageri og mandatsvig.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Skandalen i miljøselskabet Genan har taget en ny drejning.

Selskabet fortæller i en meddelelse, at man nu politianmelder den tidligere storaktionær og stifter, Bent A. Nielsen, for mandatsvig og bedrageri.

"Men det er klart, at de forhold, der har været afdækket i sagen, gør, at Genan har besluttet at politianmelde Bent A. Nielsen. Så er resten op til politiet og domstolene. I Genan ser vi alle frem til at lægge det seneste turbulente år bag os og se fremad," siger bestyrelsesformand Peter Thorsen.

 Storaktionæren PKA og bankforbindelser i Danske Bank, FIH, Handelsbanken og SEB har været inde over beslutningen om at politianmelde den 71-årige Bent A. Nielsen.

Revisor blev fyret

Sagen om Genan, der blev oprullet af Jyllands-Posten sidste år, handler om misvisende regnskaber fra 2008 til 2012, der trækker tråde til revisionskæmpen Deloitte.

Regnskaberne var voldsomt fejlbehæftede og misvisende, men revisorerne gav regnskaberne blanke påtegninger hele vejen igennem. Det endte med, at whistleblowere i virksomheden slog alarm til Deloitte, og på det tidspunkt var Genan på afgrundens rand.

Ansvaret er endnu ikke endeligt placeret. Men hos Deloitte fyrede man i august den revisor og partner, som stod for påtegningen af Genan-regnskabet.

Sideløbende med nyheden om politianmeldelsen af Bent A. Nielsen fortæller Genan, at man har samlet de operationelle virksomheder i Tyskland, USA og Danmark i selskabet Genan Holding, som ejes 100 pct. af Genan Invest A/S.

Fakta om Genan
 • Genan blev stiftet af Bent A. Nielsen i 1990 og har siden udviklet sig til verdens største virksomheden inden for genbrug af bildæk.
 • Selskabet har hovedsæde i Viborg og har fire genbrugsfabrikker i Europa og verdens største fabrik til genbrug af dæk i Houston, Texas.
 • Pensionskassen PKA har været medejer af Genan siden 1990'erne.
 • I 2014 kom det frem, at regnskaberne i dæk-koncernen var sminket voldsomt, og bestyrelsesformand og storaktionær Bent A. Nielsen endte med at forlade selskabet og sælge alle sine aktier - det har ifølge Jyllands-Posten kostet PKA omkring 1 mia. kr.
 • Genan har i dag en balance på knap 1,4 mia. kr, en egenkapital på 225 mio. kr., og selskabet forventer at omsætte for 300 mio. kr. i 2015
 • Globalt beskæftiger Genan 230 ansatte.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet: Kan koste tocifret milliardbeløb

  Morgenbriefing: Banker vil med på grøn bølge, milliardmål glipper i Lars Larsens Bolia

  Mens du sov: Pæne stigninger i Asien - håb om handelsaftale

  Disse syv aktier slog markedet omkuld under sidste recession

  Det skal du vide om aktiemarkedet mandag

  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Nu skinner Michelins stjerner på hele Danmark

  Aktier: Brede stigninger i Asien på håb om handelsaftale

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal