Genan politianmelder stifter for bedrageri og mandatsvig
71-årige Bent A. Nielsen politianmeldes efter mistanke om bedrageri og mandatsvig.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Skandalen i miljøselskabet Genan har taget en ny drejning.

Selskabet fortæller i en meddelelse, at man nu politianmelder den tidligere storaktionær og stifter, Bent A. Nielsen, for mandatsvig og bedrageri.

"Men det er klart, at de forhold, der har været afdækket i sagen, gør, at Genan har besluttet at politianmelde Bent A. Nielsen. Så er resten op til politiet og domstolene. I Genan ser vi alle frem til at lægge det seneste turbulente år bag os og se fremad," siger bestyrelsesformand Peter Thorsen.

 Storaktionæren PKA og bankforbindelser i Danske Bank, FIH, Handelsbanken og SEB har været inde over beslutningen om at politianmelde den 71-årige Bent A. Nielsen.

Revisor blev fyret

Sagen om Genan, der blev oprullet af Jyllands-Posten sidste år, handler om misvisende regnskaber fra 2008 til 2012, der trækker tråde til revisionskæmpen Deloitte.

Regnskaberne var voldsomt fejlbehæftede og misvisende, men revisorerne gav regnskaberne blanke påtegninger hele vejen igennem. Det endte med, at whistleblowere i virksomheden slog alarm til Deloitte, og på det tidspunkt var Genan på afgrundens rand.

Ansvaret er endnu ikke endeligt placeret. Men hos Deloitte fyrede man i august den revisor og partner, som stod for påtegningen af Genan-regnskabet.

Sideløbende med nyheden om politianmeldelsen af Bent A. Nielsen fortæller Genan, at man har samlet de operationelle virksomheder i Tyskland, USA og Danmark i selskabet Genan Holding, som ejes 100 pct. af Genan Invest A/S.

Fakta om Genan
  • Genan blev stiftet af Bent A. Nielsen i 1990 og har siden udviklet sig til verdens største virksomheden inden for genbrug af bildæk.
  • Selskabet har hovedsæde i Viborg og har fire genbrugsfabrikker i Europa og verdens største fabrik til genbrug af dæk i Houston, Texas.
  • Pensionskassen PKA har været medejer af Genan siden 1990'erne.
  • I 2014 kom det frem, at regnskaberne i dæk-koncernen var sminket voldsomt, og bestyrelsesformand og storaktionær Bent A. Nielsen endte med at forlade selskabet og sælge alle sine aktier - det har ifølge Jyllands-Posten kostet PKA omkring 1 mia. kr.
  • Genan har i dag en balance på knap 1,4 mia. kr, en egenkapital på 225 mio. kr., og selskabet forventer at omsætte for 300 mio. kr. i 2015
  • Globalt beskæftiger Genan 230 ansatte.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Er du over 35 ved du formentlig ikke hvad det handler om

Vulkanudbrud lukker to lufthavne på italiensk ferieø

Volvo tilbagekalder 503.000 biler efter brand ved motoren

Hedgefond-kongen der shorter den fossile økonomi

Test af førerløs bus stoppet - rammer telefon-zombie

Tivolidirektøren nægter at blive hjemme

Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Regeringen studerer metode til at omgå USA's Iran-sanktioner

Sen forårsfrost koster frugtavlerne kassen