Mærsk-skib centrum i drama mellem Iran og USA
Et Mærsk-skib er tilbageholdt i Iran. Det er ikke skibet på billedet.
Foto: PR
Opdateret kl. 18.08 - Iran tilbageholder fragtskibet Maersk Tigris, som angiveligt er sejlet ind i iransk farvand. Iranske styrker er gået om bord, siger en talsmand for Pentagon ifølge Reuters.

Mærsk oplyser til Ritzau, at selskabet lejer container-skibet af Rickmers Ship Management, men ikke er ejer af det. Der er ingen danskere om bord på skibet, oplyser Mærsk.

Skibet, der sejler under Marshall-øernes flag, har heller ingen amerikanere om bord, siger Pentagon-talsmanden, som dermed afviser en oplysning fra den arabiske tv-station al-Arabiya om, at der skulle være 34 amerikanske søfolk om bord.

Krigsskib på vej til undsætning

Iranske patruljefartøjer affyrede advarselsskud og beordrede skibet til at sejle længere ind i iransk farvand, da skibet sejlede gennem Hormuzstrædet, oplyser Pentagon-talsmand oberst Steve Warren ifølge Reuters.

I første omgang ignorerede Maersk Tigris ordren om at sejle længere ind i iransk territorialfarvand, men adlød, efter at iranerne havde affyret varselsskud, siger Warren.

Se hvor langt Maersk Tigris nåede her.

Amerikanske styrker i regionen besvarede nødsignaler fra fragtskibet, og den amerikanske destroyer USS Farragut er sendt til området for at overvåge situationen sammen med overvågningsfly, tilføjer Warren.

Udenrigsministeriet undersøger sagen

Maersk Tigris var på vej fra Jeddah i Saudi-Arabien til Jebel Ali i De Forenede Arabiske Emirater, da iranerne overtog kontrollen med skibet, som er fra 2014.

Ifølge Mærsk sejler skibet på en helt fast rute, der blandt stopper i Jeddah i Saudi-Arabien, der var det sidste stop inden tilbageholdelsen.

"Det her skib sejler på en fast rute fra Sortehavet til Den Persiske Golf," siger pressemedarbejder fra Mærsk Michael Storgaard til Ritzau 

Udenrigsministeriet oplyser, at man er i dialog med ambassaden i Iran for at danne sig et overblik over situationen i Hormuzstrædet. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ambassaden i Teheran, ligesom Rickmers Ship Management heller ikke er tilgængelige.

I øvrigt kan det nævnes, at Mærsk i dag har fejret sin årlige globale sikkerhedsdag.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk betting-komet vokser massivt: Både omsætning og indtjening tordner op

Københavns bilister får flere parkeringsbøder

Trump benåder og formilder straf til flere bag økonomisk kriminalitet

Arlas omsætning vokser igen - til over 78 mia. kr.: Salget af mærkevarer med høj indtjening stiger 5 pct.

Analysehus: 1,67 mio. containere ramt af corona-krisen

Sydbank: Genmabs januarsalg af Darzalex lidt svagere end ventet

Investor Live: Udsigt til nye aktierekorder og en dollar koster nu 6,92 kr