Nordmænd køber dansk laksekæmpe
Laks er big business - også i Danmark.
Foto: Colourbox
Virksomheder Af
En familieejet fiskevirksomhed i Hirtshals med en halv milliard i omsætning og mere end 80 år på bagen har fået norsk ejer.

Køberen er familieejede Sekkingstad fra Norge, som fra 1. maj overtager Skagerak Salmon, der er ejet af Skagerak Holding.

Det fortæller selskaberne ifølge iLaks i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at nordmændene også overtager Skagerak Fiskeeksports bygninger på havnen i Hirtshals.

 Planen er at gøre Hirtshals til det helt store brohoved af eksport af norsk laks til det europæiske fastland for Sekkingstad, som vil udvikle en ny terminal for modtagelse, pakning, sortering, nedfrysning og distribution af laks.

"Hirtshals udvikler sig til at blive et stadig vigtigere logistikpunkt for laks fra Norge, specielt fra sydvest Norge. Skagerak Salmon har en topmoderne fabrik og et godt udbygget markedsapparat med et stort potentiale," siger Bård Sekkingstad, adm. direktør i Sekkingstad, ifølge iLaks.

"For os har det været vigtigt at sikre, at Skagerak Salmon A/S fastholder sin position og styrkes til det bedste for selskabets ansatte, kunder og leverandører. Vi er derfor glade for at være nået til enighed med Sekkingstad AS om en aftale, som er god for begge parter," siger Iver Espersen, adm. direktør i Skagerak Holding.

Skagerak Salmon blev stiftet i 1930, der i dag har udviklet sig til en gruppe af virksomheder. Skagerup Salmon omsatte alene i 2013 for 506 mio. kr. - men tabte knap 11 mio. kr.

Adm. direktør Iver Espersen ejer 91 pct. af Skagerak Holding, mens Sigurd og Margit Espersens Familiefond sidder på resten.

Er dine aktier faldet 10 procent i dag?

Som noget nyt kan man integrere sit eget private aktiedepot på Børsen Investor. Så kan man live se om ens egne aktier er steget eller faldet, mens man er på Børsen Investor for at læse nyheder og se kurser.

Med få klik er man i gang, og så er man koblet på sin investeringsbank og kan altid se den aktuelle værdi af sit aktiedepot, mens man er på Børsen Investor.

Klik her og få integreret dit aktiedepot på Børsen Investor

Er det sikkert at integere sit aktiedepot på Børsen?
Ja, det er sikkert. Du kobler dig selv op på din investeringsbank. Børsen har ikke indsigt i hverken brugeroplysninger, password eller hvilke værdipapirer du har. Og vi anvender samme sikkerhedsstandard for datakommunikation som bankerne.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sampension nedbringer aktieporteføljes klimaaftryk med 20 pct: "Det er den mest effektive måde at arbejde med klima på"

Kæmpe kursdyk for anden dag i streg: Coronafrygt sender amerikanske markeder ned med over 2 pct.

USA: Tiårige rente i laveste niveau nogensinde

Luksusmærker i risiko for at miste op til 40 mia euro i omsætning efter virusudbrud

Aktiestatus i USA: Virusfrygten vender de indledende stigninger til fald

Mærsk får gigantisk grøn kassekredit: Renten er bundet op på CO2-udslip

Anders Dam: Behovet for sparerunder i Jyske Bank afhænger af aktivitetsniveauet

Held med pipelinen kan gøre Zealand Pharma til opkøbsmål

S-smæk til rige kommuner med mange ældre bygger på luft: "Det lugter lidt af, at det handler om noget andet end faglighed"