Virksomheder Af
Maersk Drilling har sikret beskæftigelse til det nybyggede boreskib Maersk Voyager. Kontraktperioden er på tre et halvt år med mulighed for et års forlængelse.

Maersk Voyager er blevet hyret af Eni Ghana Exploration and Production, og kontrakten på 3,5 år ventes at indbringe 545 mio. dollar, oplyser Maersk Drilling.

Dermed er dagsraten på cirka 425.000 dollar. Til sammenligning har Maersk Drilling tidligere udlejet tilsvarende boreskibe for 560.000-625.000 dollar om dagen.

Claus V. Hemmingsen, topchef for Maersk Drilling udtrykker stor tilfredshed med kontrakten.

"Vestafrika har været et strategisk fokus for Maersk Drilling siden vi begav os ud på ekspansionen inden for dybvandsmarkedet," udtaler han i en pressemeddelelse.

Maersk Voyager er sidste fartøj i en serie på fire boreskibe til ultra dybt vand, som Maersk samlet set har investeret 2,6 mia. dollar i. De er bygget på Samsung-værftet i Sydkorea, og Voyager er netop ved at blive overleveret disse dage.

Det australske gas- og olieefterforskningsselskab Otto Energy har tidligere mandag oplyst, at selskabet har indgået en hensigtserklæring om en kontrakt på Voyagers søsterskib Venturer. Hvis den kontrakt bliver til virkelighed er samtlige af Maersk Drillings fire nybyggede dybvandsboreskibe beskæftiget. Den aldrende borerig Maersk Endurer er dog fortsat uden arbejde.

Ritzau Finans

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andelsboligkøbere går glip af rentefesten: Sådan sikrer du dig på det usikre marked

Erdogan advarer EU om Isis-fremstød i Libyen før fredsproces

Boeing opdager ny fejl i ulykkesfly

Fransk it-gigant bliver hovedsponsor af e-sportsvirksomhed: Det øger interesse, rekruttering og eksponering

"Hov, han har jo for korte bukser på"

Libyske havne blokeret af oprørsleder - mere end halvdelen af olieeksporten er væk

Weinsteins skæbne i voldtægtssag afgøres af fem kvinder og syv mænd