Apple investerer milliarder i Danmark
Virksomheder Af
Opdateret 09.27 - Den amerikanske IT-gigant Apple placerer en milliardstor investering i Danmark.

Der er tale om et nyt datacenter, der kommer til at ligge i Foulum nær Viborg og være i drift fra 2017, oplyser selskabet. Centret vil være 166.000 kvadratmeter stort.

Det sker i en dobbelt investering i Europa, hvor der også åbnes et datacenter i Irland. Størrelsen på hele investeringen lyder på 12,5 mia. kr.

 "Vi er taknemmelige for Apples fortsatte succes i Europa og er stolte af, at vores investeringer gavner lokalsamfund på tværs af kontinentet," udtaler topchef Tim Cook i en pressemeddelelse.

300 nye arbejdspladser

Centrene skal være drevet af 100 procent vedvarende energi. Apple vil også "samarbejde med lokale partnere om at udvikle yderligere vedvarende energi-projekter fra vind og andre kilder til at give strøm i fremtiden".

"Denne bemærkelsesværdige, nye investering bliver Apples største projekt i Europa til dato. Vi er begejstrede for at kunne udvide vores vores forretning, skabe hundrede vise af lokale arbejdspladser og introducere nogle af vores mest avancerede, grønne bygningskonstruktioner indtil videre," uddyber Tim Cook.

Flere medier anslår, at der er tale omkring 300 arbejdspladser.

Vindenergi betaler sig

Netop Danmarks tradition for vindenergi bliver nævnt som én af grundene til, at den ene del af investeringen kommer til at ligge i Danmark.

 "Vi er spændte på at hjælpe væksten i den grønne industri i Irland og Danmark og udvikle energisystemer, der drager fordel af deres stærke vindressourcer," lyder det fra Lisa Jackson, der er vicepræsident for Apples 'Environmental Initiatives'.

Derudover skal overskudsvarmen fra centret i Viborg bruges i opvarmningen af hjem i lokalområdet.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen er også begejstret for Apples store investering i det midtjyske.

 "Det må være årets bedste erhvervsnyhed for Danmark og ikke mindst Midt- og Vestjylland. Investeringen vil give et kæmpe skub til økonomien og skabe mange hundrede arbejdspladser i hele lokalområdet, både i anlægsfasen og driftsfasen," udtaler Mogens Jensen.
 


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Investor satser sine penge på at Daimler vinder kapløb om elbiler

Bitcoin-rigmand efter overskud på 347 mio kr: "Mange havde nok forestillet sig, at det var endnu større tal"

Danske Bank: Velhaverkunders tilfredshed i frit fald

Aktier i USA: Løftet af Feds kapitulation - Apple og chips i top

Vestas: Får ordre på 96 MW i Mexico

Spar Nord kan skræmme andre væk: Kigger andre på banken, ved de, at prisen skal op

Børsen mener: Sådan er kapitalismen, og heldigvis for det

Stærkt børscomeback til Levi Strauss & Co