LA: Politisk amatørisme bag storcenter-farvel
Jonathan Nielsen, Liberal Alliances gruppeformand i Hillerød Byråd, er skuffet over, at der ikke bliver noget storcenter i Hillerød
Foto: PR Foto
Virksomheder Af
Skuffelsen er til at føle, efter at det netop er kommet at planen om at gennemføre Hillerød Storcenter er blevet droppet.

"Det er med stor beklagelse, jeg konstaterer, at lokalpolitisk amatørisme har betydet, at den plan, der har været i høring, og som tillader et Hillerød Storcenter med plads til restauranter, storbutikker og en livlig torvehal med kvalitetsfødevarer, ikke kan gennemføres," lyder det fra Jonathan Nielsen, der er Liberal Alliances gruppeformand i Hillerød Byråd.

Han hæfter sig ved, at Allerød, Furesø, Frederikssund, Fredensborg og Helsingør kommune i starten af året gjorde indsigelse mod opførsel af centret, da de frygtede, at detville føre til markant omsætningsnedgang hos dem, når projektet stod færdigt.

Ussel protektionisme

"Planlovens regler, om at nærtliggende kommuner kan nedlægge veto mod ambitiøse udviklingsprojekter, har vist deres svaghed. Det er jantelovsregulering af værste skuffe, og byrådspolitikere, der ikke selv har evnet at tiltrække dynamik og udvikling, har desværre vist sig at have magt til at bremse andres gode projekter. På den måde erstattes sund konkurrence med ussel protektionisme," lyder det videre fra Jonathan Nielsen.

Hillerød Storcenter skulle have været Danmarks største, men er efter længere tid politisk tovtrækkeri blevet droppet af M. Goldschmidt Holding A/S, der stod for projektet.
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Rekord: 215.314 udlændinge arbejder i Danmark

  USA: Holdt plusset efter dueagtigt rentereferat

  Jesper "Kasi" Nielsen likviderer sit holdingselskab

  Åben krig mellem det danske og det estiske finanstilsyn

  EU-præsident vil hellere have udskudt brexit end hårdt brud

  USA: Flertal af Fed-chefer ønskede stop for balancereduktion i år

  Samsung lancerer ny sammenfoldelig smartphone

  Analytiker: Stærke signaler fra Genmab - investerer massivt i forskning og udvikling

  Analyse: Mærsks gentleman i fint selskab