LA: Politisk amatørisme bag storcenter-farvel
Jonathan Nielsen, Liberal Alliances gruppeformand i Hillerød Byråd, er skuffet over, at der ikke bliver noget storcenter i Hillerød
Foto: PR Foto
Virksomheder Af
Skuffelsen er til at føle, efter at det netop er kommet at planen om at gennemføre Hillerød Storcenter er blevet droppet.

"Det er med stor beklagelse, jeg konstaterer, at lokalpolitisk amatørisme har betydet, at den plan, der har været i høring, og som tillader et Hillerød Storcenter med plads til restauranter, storbutikker og en livlig torvehal med kvalitetsfødevarer, ikke kan gennemføres," lyder det fra Jonathan Nielsen, der er Liberal Alliances gruppeformand i Hillerød Byråd.

Han hæfter sig ved, at Allerød, Furesø, Frederikssund, Fredensborg og Helsingør kommune i starten af året gjorde indsigelse mod opførsel af centret, da de frygtede, at detville føre til markant omsætningsnedgang hos dem, når projektet stod færdigt.

Ussel protektionisme

"Planlovens regler, om at nærtliggende kommuner kan nedlægge veto mod ambitiøse udviklingsprojekter, har vist deres svaghed. Det er jantelovsregulering af værste skuffe, og byrådspolitikere, der ikke selv har evnet at tiltrække dynamik og udvikling, har desværre vist sig at have magt til at bremse andres gode projekter. På den måde erstattes sund konkurrence med ussel protektionisme," lyder det videre fra Jonathan Nielsen.

Hillerød Storcenter skulle have været Danmarks største, men er efter længere tid politisk tovtrækkeri blevet droppet af M. Goldschmidt Holding A/S, der stod for projektet.


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal