Pandora-alliance skal slå hul på kinesisk marked
Foto: Colourbox
Virksomheder Af
Smykkegiganten Pandora er klar til at give den ekstra gas i Kina. Pandora har netop indgået et partnerskab med det kinesiske selskab Oracle om at distribuere Pandora-smykkerne fra denne sommer og frem til 2018.

Og det markerer en investering på op mod en 400 mio. kroner.

Det skriver Pandora i en fondsbørsmeddelelse.

 "Pandora planlægger gennem samarbejdet at accelerere udrulningen af nye butikker, styrke fokus i detailledet og foretage betydelige markedsføringsinvesteringer på det kinesiske marked," skriver Pandora, der håber på, at Oracle kan bidrage med nødvendig ny viden om de kinesiske forbrugere og det kinesiske ejendomsmarked.

Enorm mulighed

"Kina er en enorm mulighed for Pandora. Det er verdens største smykkemarked og vores tilstedeværelse i landet er i dag lille. Med det nye samarbejde med Oracle opnår vi direkte adgang til og kontrol med dette yderst attraktive marked, hvilket gør os i stand til at forøge vores tilstedeværelse signifikant over de kommende år," siger Allan Leighton, topchef i Pandora, i fondsbørsmeddelelsen.

 Som en del af aftalen med Oracle vil Pandora købe størstedelen af aktiverne i Kina fra Oracle. Hvor meget det koster, afhænger af smykkesalget frem til 2018. En del af pengene falder først på det tidspunkt.

Op mod 400 mio. kr


I første omgang betaler Pandora 100 mio. kr., men smykkekoncernen forventer, at "det samlede beløb vil være i størrelsesordenen 170-420 mio. kr."

Oracle er også Pandoras nuværende distributør. De to har arbejdet sammen siden 2011, og Oracle har i dag 30 konceptbutikker og 19 shop-in-shops i Kina.

Det kinesiske smykkemarked er verdens største med en værdi på omkring 600 mia. kr. - og de seneste år er det steget med over 20 pct. om året.

 

Er dine aktier faldet 10 procent i dag?

Som noget nyt kan man integrere sit eget private aktiedepot på Børsen Investor. Så kan man live se om ens egne aktier er steget eller faldet, mens man er på Børsen Investor for at læse nyheder og se kurser.

Med få klik er man i gang, og så er man koblet på sin investeringsbank og kan altid se den aktuelle værdi af sit aktiedepot, mens man er på Børsen Investor.

Klik her og få integreret dit aktiedepot på Børsen Investor

Er det sikkert at integere sit aktiedepot på Børsen?
Ja, det er sikkert. Du kobler dig selv op på din investeringsbank. Børsen har ikke indsigt i hverken brugeroplysninger, password eller hvilke værdipapirer du har. Og vi anvender samme sikkerhedsstandard for datakommunikation som bankerne.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sampension nedbringer aktieporteføljes klimaaftryk med 20 pct: "Det er den mest effektive måde at arbejde med klima på"

USA: Tiårige rente i laveste niveau nogensinde

Luksusmærker i risiko for at miste op til 40 mia euro i omsætning efter virusudbrud

Aktiestatus i USA: Virusfrygten vender de indledende stigninger til fald

Mærsk får gigantisk grøn kassekredit: Renten er bundet op på CO2-udslip

Anders Dam: Behovet for sparerunder i Jyske Bank afhænger af aktivitetsniveauet

Held med pipelinen kan gøre Zealand Pharma til opkøbsmål

S-smæk til rige kommuner med mange ældre bygger på luft: "Det lugter lidt af, at det handler om noget andet end faglighed"

Markedet lukker: Mærsk og Jyske Bank blev ramt af ny nedtur i coronarødt marked