Pandora-alliance skal slå hul på kinesisk marked
Foto: Colourbox
Virksomheder Af
Smykkegiganten Pandora er klar til at give den ekstra gas i Kina. Pandora har netop indgået et partnerskab med det kinesiske selskab Oracle om at distribuere Pandora-smykkerne fra denne sommer og frem til 2018.

Og det markerer en investering på op mod en 400 mio. kroner.

Det skriver Pandora i en fondsbørsmeddelelse.

 "Pandora planlægger gennem samarbejdet at accelerere udrulningen af nye butikker, styrke fokus i detailledet og foretage betydelige markedsføringsinvesteringer på det kinesiske marked," skriver Pandora, der håber på, at Oracle kan bidrage med nødvendig ny viden om de kinesiske forbrugere og det kinesiske ejendomsmarked.

Enorm mulighed

"Kina er en enorm mulighed for Pandora. Det er verdens største smykkemarked og vores tilstedeværelse i landet er i dag lille. Med det nye samarbejde med Oracle opnår vi direkte adgang til og kontrol med dette yderst attraktive marked, hvilket gør os i stand til at forøge vores tilstedeværelse signifikant over de kommende år," siger Allan Leighton, topchef i Pandora, i fondsbørsmeddelelsen.

 Som en del af aftalen med Oracle vil Pandora købe størstedelen af aktiverne i Kina fra Oracle. Hvor meget det koster, afhænger af smykkesalget frem til 2018. En del af pengene falder først på det tidspunkt.

Op mod 400 mio. kr


I første omgang betaler Pandora 100 mio. kr., men smykkekoncernen forventer, at "det samlede beløb vil være i størrelsesordenen 170-420 mio. kr."

Oracle er også Pandoras nuværende distributør. De to har arbejdet sammen siden 2011, og Oracle har i dag 30 konceptbutikker og 19 shop-in-shops i Kina.

Det kinesiske smykkemarked er verdens største med en værdi på omkring 600 mia. kr. - og de seneste år er det steget med over 20 pct. om året.

 


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud