Pandora-alliance skal slå hul på kinesisk marked
Foto: Colourbox
Virksomheder Af
Smykkegiganten Pandora er klar til at give den ekstra gas i Kina. Pandora har netop indgået et partnerskab med det kinesiske selskab Oracle om at distribuere Pandora-smykkerne fra denne sommer og frem til 2018.

Og det markerer en investering på op mod en 400 mio. kroner.

Det skriver Pandora i en fondsbørsmeddelelse.

 "Pandora planlægger gennem samarbejdet at accelerere udrulningen af nye butikker, styrke fokus i detailledet og foretage betydelige markedsføringsinvesteringer på det kinesiske marked," skriver Pandora, der håber på, at Oracle kan bidrage med nødvendig ny viden om de kinesiske forbrugere og det kinesiske ejendomsmarked.

Enorm mulighed

"Kina er en enorm mulighed for Pandora. Det er verdens største smykkemarked og vores tilstedeværelse i landet er i dag lille. Med det nye samarbejde med Oracle opnår vi direkte adgang til og kontrol med dette yderst attraktive marked, hvilket gør os i stand til at forøge vores tilstedeværelse signifikant over de kommende år," siger Allan Leighton, topchef i Pandora, i fondsbørsmeddelelsen.

 Som en del af aftalen med Oracle vil Pandora købe størstedelen af aktiverne i Kina fra Oracle. Hvor meget det koster, afhænger af smykkesalget frem til 2018. En del af pengene falder først på det tidspunkt.

Op mod 400 mio. kr


I første omgang betaler Pandora 100 mio. kr., men smykkekoncernen forventer, at "det samlede beløb vil være i størrelsesordenen 170-420 mio. kr."

Oracle er også Pandoras nuværende distributør. De to har arbejdet sammen siden 2011, og Oracle har i dag 30 konceptbutikker og 19 shop-in-shops i Kina.

Det kinesiske smykkemarked er verdens største med en værdi på omkring 600 mia. kr. - og de seneste år er det steget med over 20 pct. om året.

 
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bruun Rasmussen går efter struben på Lauritz.com

USA: Blodet er begyndt at flyde på Wall Street

Pandora og Vestas er de rene gyseraktier på regnskabsdagen

Privat luksus-ø i Sydhavnen til halv millard trodser bolig-afmatning: "Der er ikke noget sammenligneligt i Danmark"

Analyse: Er Kramers gyldne håndtryk selvbetjening?

Hovedaktionær i Nykredit: Dømmekraften i Nykredit har svigtet

Handelskrig overskygger alt i rædselsfuldt aktieår

Bitcoin farligt tæt på kurs 5000

Hvidvasksagen: Politikere forvirret i strid om fortrolighedsklausul