Virksomheder Af
Det er en historisk dag for Vestas og ikke mindst aktionærerne. For første gang i 12 regnskabsår sender ledelsen udbytte tilbage til ejerkredsen, og det er flere penge end ventet.

Vestas vil betale et udbytte for det netop fremlagte 2014-regnskab på 3,90 pr. aktie til aktionærerne, svarende til 29,5 pct. af nettoresultatet, der endte på 392 mio. euro (2,9 mia. kr.) ud af en omsætning på 6,9 mia. euro.

Opjusteringer belønner sig

Dermed udlodder selskabet i alt 874 mio. kr. og cementerer det genopståede Vestas med gode penge på bogen under Anders Runevads ledelse.

 Det var bredt forventet i markedet, at Vestas ville vælge udbyttevejen, og beløbet er højere end ventet. 

To opjusteringer af pengestrømme og tre opjusteringer i alt i det forgangne regnskabsår har banet vejen for, at Vestas er finansielt polstret til at udbetale udbytte.

"Det viser tillid til, hvad vi foretager os, og jeg ser det også som et godt signal til alle de loyale aktionærer, vi har haft med på rejsen i Vestas," siger finansdirektør Marika Fredriksson.Vestas begrunder udbyttebeslutningen med, at af den stærke præstation hen over året har opfyldt målet for kapitalstrukturen i overensstemmelse med selskabets udbyttepolitik med udbetaling af mellem 25 og 30 pct. af resultatet.

Udbytte signalerer nye tider

"Vestas' stærke resultater skaber værdi for vores aktionærer, hvilket illustreres af bestyrelsens indstilling om udbetaling af udbytte for første gang siden 2002," siger topchef Anders Runevad.

Analytikere adspurgt af SME Direkt for Ritzau Finans havde i snit ventet 717 mio. kr. i dividende, hvor Sydbank og Nordea ventede henholdsvis 672 og 750 mio. kr.

"Dividende er et enormt skifte for et selskab, der var i finansielle problemer for blot tre år siden," skrev Bank of America Merrill Lynch i sin optakt til Vestas-regnskabet.

Både investorer og analytikere har understreget vigtigheden af udbyttebetalingen som signalværdi. Beløbet er af mindre betydning i forhold til den nye kontrakt med investorerne om et afkastfokuseret, lønsomt Vestas, der ikke længere beholder pengene til fabriksekspansioner.

Da Vestas for alvor skruede op for pengestrømmene ind i forretning, gik analytikerne i november fra at snakke om udbytte fra 2015-resultatet til 2014-regnskabet. Det er kombinationen af ingen gæld og stærke frie pengestrømme fra driften, der giver høj nok solvens til at betale dividende.

  

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

Manden bag historiens største konefinte: "Jeg har skiftet Mercedesen ud med en 12 år gammel Renault"

Trekking i junglen omkring Chiang Mai: Rå natur i rigelige mængder

Uber får kæmpeinvestering før børsnotering

Efterforsker: Kortslutning kan være årsag til Notre Dame-brand

Kontroversielt forbud mod shorting i Wirecard er ophævet

Vindmøller og sol skal forsyne Apple's datacentre med strøm

Politikere narres af artikler fra tvivlsomme medier