Rema 1000 løfter toplinjen med en lille milliard
Henrik Burkal, topchef i Rema 1000, er skuffet over, at man ikke formåede at åbne flere nye butikker sidste år.
Foto: PR-foto
Virksomheder Af
 Landets tredjestørste discountkæde kommer ud af 2014 med en rekordomsætning. 

Rema 1000, der har norske Reitangruppen i ryggen, omsatte for 10,4 mia. kr. sidste år, hvilket er en forbedring på mere end 900 mio. kr. sammenlignet med 2013. 

"Der er naturligvis mange forhold, der skal tages i betragtning, når man skal konkludere på et helt år med tæt på 10 pct. vækst. Et område skiller sig dog ud som noget særligt, og det er medarbejderånden. Købmændene og deres mere end 7000 kolleger knokler ikke alene ude i butikkerne. De udvikler også hinanden og dermed Rema 1000," siger Henrik Burkal, adm. direktør i Rema 1000, i en pressemeddelelse. 

For få butikker 

Netto er i dag størst i Danmark, når det kommer til lavprissupermarkeder, med omkring 442 butikker på landsplan. Fakta, der er ejet af Coop, indtager andenpladsen med 420 butikker. 

Henrik Burkal har flere gange slået fast, at man stiler efter at overhale de to giganter på sigt. Men selvom Rema 1000 sidste år åbnede 11 nye butikker, så man i dag er oppe på 259 i Danmark, går det ifølge topchefen for langsomt med nybyggerierne. 

"11 butikker er ikke nok. Der er mange grunde til, at vi ikke nåede flere i 2014, men generelt kan man sige, at med alle de butiksetableringer, der er i markedet, er det meget, meget vigtigt, at vi åbner de rigtige steder. Alle butikker, vi åbner, skal give mening i forhold til forbrugerne og fremtiden," siger Henrik Burkal til Berlingske Business. 

Henrik Burkal slog i marts sidste år over for Børsen fast, at Rema 1000 er klar til at opkøbe konkurrenter i Danmark, hvis muligheden byder sig. 

Dengang fremhævede detaileksperterne Bruno Christensen og Henning Bahr fra Retail Institute Scandinavia Løvbjerg Supermarked og ABC Lavpris som de to mest oplagte kandidater for Rema 1000. 


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Besøg på verdens mest berømte vingård

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  Kringlet system koster små fodboldklubber milliardbeløb

  Fastelavnsboller har aldrig været mere forskellige

  Forfejlet og rædsom "Parasitterne" på Aarhus Teater

  Uber kører fortsat med milliardminus trods stor vækst