Rema 1000 løfter toplinjen med en lille milliard
Henrik Burkal, topchef i Rema 1000, er skuffet over, at man ikke formåede at åbne flere nye butikker sidste år.
Foto: PR-foto
Virksomheder Af
 Landets tredjestørste discountkæde kommer ud af 2014 med en rekordomsætning. 

Rema 1000, der har norske Reitangruppen i ryggen, omsatte for 10,4 mia. kr. sidste år, hvilket er en forbedring på mere end 900 mio. kr. sammenlignet med 2013. 

"Der er naturligvis mange forhold, der skal tages i betragtning, når man skal konkludere på et helt år med tæt på 10 pct. vækst. Et område skiller sig dog ud som noget særligt, og det er medarbejderånden. Købmændene og deres mere end 7000 kolleger knokler ikke alene ude i butikkerne. De udvikler også hinanden og dermed Rema 1000," siger Henrik Burkal, adm. direktør i Rema 1000, i en pressemeddelelse. 

For få butikker 

Netto er i dag størst i Danmark, når det kommer til lavprissupermarkeder, med omkring 442 butikker på landsplan. Fakta, der er ejet af Coop, indtager andenpladsen med 420 butikker. 

Henrik Burkal har flere gange slået fast, at man stiler efter at overhale de to giganter på sigt. Men selvom Rema 1000 sidste år åbnede 11 nye butikker, så man i dag er oppe på 259 i Danmark, går det ifølge topchefen for langsomt med nybyggerierne. 

"11 butikker er ikke nok. Der er mange grunde til, at vi ikke nåede flere i 2014, men generelt kan man sige, at med alle de butiksetableringer, der er i markedet, er det meget, meget vigtigt, at vi åbner de rigtige steder. Alle butikker, vi åbner, skal give mening i forhold til forbrugerne og fremtiden," siger Henrik Burkal til Berlingske Business. 

Henrik Burkal slog i marts sidste år over for Børsen fast, at Rema 1000 er klar til at opkøbe konkurrenter i Danmark, hvis muligheden byder sig. 

Dengang fremhævede detaileksperterne Bruno Christensen og Henning Bahr fra Retail Institute Scandinavia Løvbjerg Supermarked og ABC Lavpris som de to mest oplagte kandidater for Rema 1000. 

Få indsigt med Børsen Uddannelse

Kompetenceudvikling til dig, der hver dag tager ansvar for dig selv, for andre og for din virksomhed – fordi ansvar kræver indsigt. Se alle uddannelserne her.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSeniorboliger er et overset guldæg for investorer

Annoncørbetalt
indhold af Koncenton

Forsiden lige nu


3F inviterede Linak-milliardær med til ministermøde om arveafgift

Medie: Danske Bank tilbød guld til russiske kunder - tvivl om whistleblower

Dansk sexlegetøj storsælger i Kina på singles day - en måneds omsætning på en enkelt dag

Advarselssignal: Kæmpe kursmæk til amerikanske børsbabyer

Trods måneders tovtrækkeri træder seniorpension i kraft fra nytår

Driftsdirektør forlader Mærsk med øjeblikkelig virkning

Alibaba slog rekorden - solgte for 257 mia. kr. på Singles' Day