Schweizere skaber håb for skandaleramte IC4-tog
Der har været mange problemer med IC4-togene, som blev bestilt i 2000.
Foto: Scanpix
Trods mange formaninger om det modsatte, er håbet ikke ude for de udskældte og fejlbehæftede IC4-tog.

Det er konklusionen fra schweiziske konsulenthus Prose, som i dag har frigivet en rapport om togene.

Konsulenterne konkluderer, at der stadig i liv i de skandaliserede tog, der blev bestilt i 2000, men aldrig har fungeret ordentligt.

"DSB's mål i forhold til tilgængelighed og pålidelighed er realistiske... Omkostningerne er fortsat inden for scenarierne i det oprindelige budget," oplyser Prosa, som anbefaler at bruge togene på langdistance-ruter.

Helt opløftende er det dog ikke. Prosa skriver således, at der er brug for nye tiltag for at sikre planen med togene, og at der stadig er tekniske problemer som følge af dårligt ingeniørarbejde.

Tog for knap 5 milliarder

Politikerne bestilte i 2000 en række IC4-tog, der skulle erstatte IC3 som det dominerende tog mellem landsdelene.

En endeløs række af problemer har betydet, at IC4 i dag spiller en langt mindre rolle i togtrafikken end planen, fordi togene primært bruges som regionaltog. Ifølge den seneste statusrapport fra DSB er det kun 32 af de 82 IC4-tog, der kører med passagerer.

Ifølge Transportministeriet har de problemfyldte tog en bogført til en værdi af 4,6 mia. kr.NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Besøg på verdens mest berømte vingård

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  Kringlet system koster små fodboldklubber milliardbeløb

  Fastelavnsboller har aldrig været mere forskellige

  Forfejlet og rædsom "Parasitterne" på Aarhus Teater

  Uber kører fortsat med milliardminus trods stor vækst