DTU starter jagt på 100 tunge olieforskere
Foto: PR
Virksomheder Af
DTU er klar til at holde de første ansættelsessamtaler med topforskere til det nationale olieforskningscenter. Nyansættelserne skal være de første af i alt 100 forskere inden for de næste tre år.

Strukturen for det nye nationale olie- og gascenter er på plads, og nu starter DTU rekrutteringen af de første nøglemedarbejdere, der skal bistå i den faglige opbygning af centeret.

I første omgang gælder det ni seniorforskere, der skal stå i spidsen for at forske i ny teknologi til at hente en større andel af Danmarks olie og gas op af Nordsøen.

"Der ligger en kæmpe opgave foran os med at finde nye løsninger til at bidrage til at øge den danske olieindvinding," lyder det i en pressemeddelelse fra Bo Cerup-Simonsen, der er direktør i Center for Olie og Gas – DTU.

Han regner med, at næste ansættelsesrunde til opbygningen af olieforskningscenteret bliver i løbet af tre til seks måneder.

Målet er at tilknytte omkring 100 forskere over de næste tre år - både på olieforskningscenteret på DTU, men også på Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, GEUS samt andre muligvis udenlandske institutioner.

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andelsboligkøbere går glip af rentefesten: Sådan sikrer du dig på det usikre marked

Erdogan advarer EU om Isis-fremstød i Libyen før fredsproces

Boeing opdager ny fejl i ulykkesfly

Fransk it-gigant bliver hovedsponsor af e-sportsvirksomhed: Det øger interesse, rekruttering og eksponering

"Hov, han har jo for korte bukser på"

Libyske havne blokeret af oprørsleder - mere end halvdelen af olieeksporten er væk

Weinsteins skæbne i voldtægtssag afgøres af fem kvinder og syv mænd