Dansk lydfirma solgt til Kina i stor millionhandel
Danske Dynaudio er blevet solgt til Kinas førende virksomhed inden for akustik og elektronik. Her adm. direktør Lars Prisak.
Foto: Dynaudio
Virksomheder Af
Den danske højtalerproducent Dynaudio er i dag blevet solgt til en kinesisk storspiller på audiomarkedet i stor millionhandel.

Det er selskabet Goertek Inc., der har overtaget pladsen som storaktionær med et køb af 83 pct. af aktierne hos Dynaudio for 291 mio. kr.

Og det nye ejerskab glæder begge parter.

 "Det her giver en meget stor mulighed for Dynaudio i forhold til at kunne udvikle sig i fremtiden og komme mere ud i verden," fortæller Lars Prisak, adm. direktør i Dynaudio.

GoerTek er ledende inden for hi-tech forbrugerielektronik og har base i Weifang i Kina. Selskabet ser en god mulighed i den danske højtalerproducent.

"Jeg har stor respekt for kompetencerne hos Dynaudio. Jeg ser frem til at accelerere væksten sammen med teamet hos Dynaudio," skriver Bryan Jiang, bestyrelsesformand og grundlægger af GoerTek, i en pressemeddelse.

 GoerTek har været børsnoteret på det kinesiske aktiemarked siden 2008.

Produktionen bliver i Danmark

Dynaudio er kendt som en af de danske virksomheder, der har valgt at beholde deres produktion i Danmark. Og det kommer en ny storaktionær ikke til at ændre på.

 "Det har lagt både os i Dynaudio, men faktisk også GoerTek meget på sinde, at produktionen fortsat skulle være i Danmark. GoerTek mener, det er vigtigt, at vi bevarer vores brand, som er dansk kvalitet, produktion og udvikling i Danmark. Så det bliver der slet ikke rørt ved," forklarer Lars Prisak.

Efter storopkøbet af aktier i Dynaudio er der tre andre aktionærer tilbage. Bestyrelsesmedlem og stifter Wilfried Ehrenholz med 15 pct., bestyrelsesformand Johannes Bogh med 1 pct. og adm. direktør Lars Prisak med 1. pct.

Dynaudio ligger i Skanderborg.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Erhvervsstyrelsen gør klar til at lukke 11.000 selskaber i kamp mod hvidvask

Børsen mener: Finanstilsynet har gjort sit arbejde med Jacob Aarup-Andersen, tak

USA: Store aktiefald over hele linjen - særligt teknologi i bund med Netflix som største taber

Trump vil stoppe Kinas syndflod af pakker

Leder med kæft, trit og retning: Rytterne skal vide at Brian Holm bestemmer - ellers falder alt fra hinanden

Tre investeringsbanker involveret i at trække 12,7 mia. kr. ud af den danske statskasse

Amerikansk biotekaktie mere end firedobler sin værdi efter positivt studie

Muligt opkøb af amerikansk sygehusaktie sender værdien i vejret

USA: Rød handel trækkes ned af it - Apple, Amazon, Microsoft, Facebook, Netflix og Alphabet alle nede