Dansk lydfirma solgt til Kina i stor millionhandel
Danske Dynaudio er blevet solgt til Kinas førende virksomhed inden for akustik og elektronik. Her adm. direktør Lars Prisak.
Foto: Dynaudio
Virksomheder Af
Den danske højtalerproducent Dynaudio er i dag blevet solgt til en kinesisk storspiller på audiomarkedet i stor millionhandel.

Det er selskabet Goertek Inc., der har overtaget pladsen som storaktionær med et køb af 83 pct. af aktierne hos Dynaudio for 291 mio. kr.

Og det nye ejerskab glæder begge parter.

 "Det her giver en meget stor mulighed for Dynaudio i forhold til at kunne udvikle sig i fremtiden og komme mere ud i verden," fortæller Lars Prisak, adm. direktør i Dynaudio.

GoerTek er ledende inden for hi-tech forbrugerielektronik og har base i Weifang i Kina. Selskabet ser en god mulighed i den danske højtalerproducent.

"Jeg har stor respekt for kompetencerne hos Dynaudio. Jeg ser frem til at accelerere væksten sammen med teamet hos Dynaudio," skriver Bryan Jiang, bestyrelsesformand og grundlægger af GoerTek, i en pressemeddelse.

 GoerTek har været børsnoteret på det kinesiske aktiemarked siden 2008.

Produktionen bliver i Danmark

Dynaudio er kendt som en af de danske virksomheder, der har valgt at beholde deres produktion i Danmark. Og det kommer en ny storaktionær ikke til at ændre på.

 "Det har lagt både os i Dynaudio, men faktisk også GoerTek meget på sinde, at produktionen fortsat skulle være i Danmark. GoerTek mener, det er vigtigt, at vi bevarer vores brand, som er dansk kvalitet, produktion og udvikling i Danmark. Så det bliver der slet ikke rørt ved," forklarer Lars Prisak.

Efter storopkøbet af aktier i Dynaudio er der tre andre aktionærer tilbage. Bestyrelsesmedlem og stifter Wilfried Ehrenholz med 15 pct., bestyrelsesformand Johannes Bogh med 1 pct. og adm. direktør Lars Prisak med 1. pct.

Dynaudio ligger i Skanderborg.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal

  Kina og USA's centralbank pumper liv i risikovillige investorer

  Er en 12-cylindret Jaguar en drømmebil eller et økonomisk mareridt?

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  Guldalderens saloner er blevet genoplivet

  I disse lande får du mere for pengene på din ferie

  Lone Fønss i spidsen for Lars Seiers kryptosats