Virksomheder Af
For første gang i tre år overbringer de europæiske virksomheder regnskaberne for andet kvartal med nyheden om indtjeningsvækst. Dog risikeres glæden at bliver overskygget af det forværrede forhold mellem Vesten og Rusland.

Det skriver Financial Times.

"Der begynder at være bevis for, at de europæiske selskaber har fundet vejen tilbage til en sund vækst i indtjeningen i andet kvartal. Det signalerer en betydningsfuld afsked med den nedgang i indtjeningen, som har været konsistent i de seneste tre år," siger Matthew Garman, der er europæisk aktiestrateg hos Morgan Stanley i London, ifølge avisen.

Fremgang på 51 pct.

Den italienske gasleverandør, Eni, har således offentliggjort en stigning i sin kvartalsvise nettoindtjening på 51 pct., og den britiske medicinalproducent Astrazeneca har ligeledes slået analytikernes forventninger.

Men Renaults resultater peger dog også i retning af to tendenser, der potentielt set kan lægge låg på fremtidig indtjeningsevne på trods af de forbedrede økonomier i Europa. Den ene er konsekvensen af en opbremsning i den russiske økonomi. Den anden er fald i efterspørgslen i vækstmarkederne.

BP er et andet europæisk selskab, der advarer om, at selskabets opgang i indtjeningen fra det russiske marked kan risikere at blive ramt hårdt af den stigende offensiv for strammere sanktioner mod landet.

/ritzau/FINANS

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Erdogan advarer EU om Isis-fremstød i Libyen før fredsproces

Boeing opdager ny fejl i ulykkesfly

Fransk it-gigant bliver hovedsponsor af e-sportsvirksomhed: Det øger interesse, rekruttering og eksponering

"Hov, han har jo for korte bukser på"

Libyske havne blokeret af oprørsleder - mere end halvdelen af olieeksporten er væk

Weinsteins skæbne i voldtægtssag afgøres af fem kvinder og syv mænd

Kina-ekspert: ByteDance og Luckin Coffee kan blive de nye globale børsgiganter - danske virksomheder vil blive tromlet