Stor vækst i nyetablerede selskaber
Der er fuldt blus på iværksætteriet, især på Fyn, Bornholm og nord for København.
Foto: Colourbox
Virksomheder Af
Niveauet for nyetablerede selskaber er øget kraftigt i 2014. Således er der etableret 34,6 pct. flere nye selskaber i årets andet kvartal sammenlignet med andet kvartal af 2013, viser tal fra data- og analysevirksomheden Experian.

Antallet af nyetablerede selskaber i andet kvartal af 2014 er det højeste siden 2008, hvor krisen for alvor begyndte at sætte ind.

Samlet blev der etableret 6534 selskaber i andet kvartal af 2014, og da enkeltmandsvirksomheder ikke indregnes i statistikken, mener direktør for analyse og forretningsudvikling i Experian, Frank Papsø, at iværksætterlysten må antages at være endnu tydeligere, end opgørelsen viser.

Billigt at stifte selskab

"Den pæne vækst skal ses i lyset af muligheden for at stifte iværksætterselskaber med en kapital på én krone," siger Frank Papsø.

Iværksætterselskaberne udgør næsten en fjerdedel af alle nyetablerede selskaber i andet kvartal.

"Selv om vi trækker iværksætterselskaber fra, ville der stadig være en stigning i forhold til andet kvartal 2013. Vi skal tilbage til 2008 og årene før finanskrisen for at se højere antal nyetableringer af selskaber, for ét kvartal", siger Frank Papsø.

Fyn i front

Opgørelsen viser, at der er fremgang i nyetableringer – bortset fra i Grønland, hvor antallet af nyetablerede selskaber er uændret.

Fyn og Bornholm har relativt størst vækst sammenlignet med andet kvartal 2013, mens Lolland-Falster og Sjælland noteres for at have relativt lavest vækst. Derimod er kommunerne Gentofte, Rudersdal og Hørsholm helt i front, hvad angår nyetableringer i forhold til befolkningens størrelse.

I Gentofte fik 201 nye selskaber navn og CVR-nummer, svarende til at ca. tre selskaber skabt pr. 1000 indbyggere.

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ny oplysning presser Bech-Bruun i udbyttesag: Rådgav mistænkt bank og arbejdede samtidig for Skatteministeriet

"Vi har meget svært ved at se, at vi kunne have gjort andet"

Enmandshær bag kursstigning på 97 pct. i ejendomsselskab

May fremlægger plan B for brexit: Fastholder plan A og kræver indrømmelser fra EU

Ny global undersøgelse: Næsten hver tredje topchef spår minusvækst i 2019

Danfoss køber amerikansk teknologivirksomhed

Nordea: Bagmandspolitiet vil have hvidvasksag i retten - citat

Kinas vækst i laveste gear siden 1990

Saxo Bank: Frygten lurer i markedet - men olieprisen skal højere op