Kameragigant køber dansk softwaresucces
Milestone Systems' adm. direktør, Lars Thinggaard, har for nylig udtalt sig kritisk om muligheden for at blive købt af et internationalt selskab.
Foto: Magnus Møller
Virksomheder Af
Den japanske elektronikgigant Canon, som fremstiller kameraer, printere og kopimaskiner mv., har købt den succesfulde danske softwarevirksomhed Milestone Systems i Brøndby ved København for et ikke nærmere oplyst beløb, som dog af branchekilder vurderes at ligge omkring 1 milliard kroner.

 Milestone, som udvikler software til styring af videoovervågning, vil være en lækkerbidsken for Canon, som kæmper mod en lang række andre kameraproducenter, som Sony, Samsung, svenske Axis m.fl. om at erobre størst mulige dele af det stigende marked for videoovervågning.

Canons køb af den danske virksomhed kommer som noget af en overraskelse efter de udmeldinger, som ellers er kommet fra Milestones ledelse i den senere tid.

For mindre end to måneder siden svarede Milestones adm. direktør, Lars Thinggaard, således på Børsens spørgsmål om hvorvidt der kan komme en stor international gigant og købe Milestone, før en børsnotering ellers ville komme på tale:

"Ja, men det ville være dødkedeligt. Så ville vi sidde med en udlænding for bordenden som chef. Vi ville heller ikke have samme passion og mission."

 Siden har Lars Thinggaard afstemt sine udtalelser, så det passer lidt bedre sammen med den ny ejer.

"Milestone er utrolig begejstret over det store potentiale, der hører med til det at være en del af en global koncern. Canon respekterer den måde, vi har opbygget vores virksomhed på sammen med vores partnere baseret på vores strategi om at tilbyde løsninger via en åben platform. Canon støtter derfor også vores behov for at forblive et uafhængigt selskab inden for Canon-koncernen. Vi føler, at dette skridt vil løfte både vores forretning og vores support til vores leverandører og partnere op på et nyt niveau," siger Thinggaard i dag.

Milestone Systems bliver formelt købt af Canons europæiske division, og her siger den adm. direktør, Rokus van Iperen:

 "Canon sigter efter en førende position inden for netværksbaseret videoovervågning, og vi har i dag foretaget en strategisk vigtig investering med henblik på at realisere vores mål om at vokse på dette marked. Sammen med Milestone kan vi vokse hurtigere ved at tilbyde nye avancerede produkter og løsninger til nye sektorer gennem nye kanaler, alt sammen med henblik på at tilbyde vores kunder større værdi."

Milestone Systems havde i 2013 en omsætning på 407 mio. kr., hvilket var en stigning på 28 pct. i forhold til de 317,7 mio. kr. året før. Resultatet før skat steg i samme periode med 147 pct. - fra 16,7 til 41,2 pct.

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andelsboligkøbere går glip af rentefesten: Sådan sikrer du dig på det usikre marked

Erdogan advarer EU om Isis-fremstød i Libyen før fredsproces

Boeing opdager ny fejl i ulykkesfly

Fransk it-gigant bliver hovedsponsor af e-sportsvirksomhed: Det øger interesse, rekruttering og eksponering

"Hov, han har jo for korte bukser på"

Libyske havne blokeret af oprørsleder - mere end halvdelen af olieeksporten er væk

Weinsteins skæbne i voldtægtssag afgøres af fem kvinder og syv mænd