Candy Crush-ejer styrer mod børsværdi på 41 mia. kr.
Candy Crush er ikke alene vanedannende. Det kan også vise sig at være rigtig mange penge værd.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Det irske selskab King Digital Entertainment, der er mest kendt for at have lavet mobiltelefonspillet Candy Crush Saga, er på vej til at blive noteret på børsen i New York. Selskabet udbyder i forbindelse med noteringen 22,2 mio. aktier til en pris på mellem 21 og 24 dollar per aktie, og en pris i toppen af intervallet vil værdisætte selskabet til 7,6 mia. dollar, svarende til omkring 41 mia. kr.

Aktierne ventes endelig prisfastsat 25. marts og have første handelsdag 26. marts, skriver Reuters med henvisning til personer, der deltager i aktiesalget.

Selskabet vil i forbindelse med noteringen sælge 15,5 mio. nye aktier, mens aktionærer, herunder Apax Ventures, vil sælge 6,7 mio. aktier. Efter børsnoteringen vil enheder relateret til Apax have en ejerandel på 44,2 pct., ifølge Reuters.

Spillet Candy Crush Saga var i 2013 den mest downloadede gratis applikation og er blevet downloadet mere end 500 mio. gange siden sin lancering i 2012. JP Morgan, Credit Suisse og Bank of America Merrill Lynch er hovedgaranter for aktietegningen.

King Digital Entertainment omsatte i 2013 for 1,88 mia. dollar og kreerede et overskud på over en halv milliard dollar. I 2011 - inden Candy Crush-spillet blev lanceret - havde King blot en omsætning på 64 mio. dollar og langt færre brugere end i dag, hvor 324 mio. unikke brugere benytter sig af Kings knap 200 forskellige spil.

Omsætningen hos King stammer hovedsageligt fra annoncer. Eksempelvis bruger kun 4 pct. af Candy Crush-brugerne jævnligt penge på tilkøbsmuligheder i spillet.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Britisk rigsadvokat fik millioner af Shah-lejr i kamp mod de danske myndigheder

Mens du sov: Verdens største aktiesalg går i gang i dag

Morgenbriefing: Rivaler giver Carlsberg tæsk, strid i venturefond torpederer aftale om pengeindsprøjtning

Danmarks hurtigst voksende virksomhed har vækst på 6400 pct: Her er listen over landets 100 største vækstraketter

Aktier: Handelshåb puffer kurserne højere i Asien

Det sker i dag: Rentemelding fra Fed

Fibernetsucces er vokset 3027 pct på fire år: Stifter fik et budget på 500.000 kr. af sin bror til at bryde igennem med ultrahurtigt internet

Forbrugere advares mod for stor tillid til netbutikker

Store smil og god stemnng: Se billederne fra den store Gazelle-fejring