Trustpilot kåret til årets startup-virksomhed
Trustpilot fik prisen som Entrepreneur of the year af Ernst & Young i startup-kategorien
Foto: PR
Virksomheder Af
Stifter og direktør Peter Mühlmann og resten af holdet bag Trustpilot kan roligt lade champagneproppen springe. For virksomheden er netop blevet kåret til Entrepreneur of the year af Ernst & Young i startup-kategorien. 

Det skete ved en store prisoverrækkelse i Bella Center i København her til aften. 

Trustpilot blev stiftet i 2007 og har siden da været en af de mest omtalte startups på godt og ondt i de danske medier. Trustpilot er en online anmeldelsesplatform, hvor forbrugere kan give virksomheder og forskellige brands anmeldelser. 

"Vi har fulgt Peter (Mühlmann, red.) ganske tæt, siden han som ganske ung og uerfaren gik forgæves i vores pengekasser med en idé, han hverken var alene om eller virkede som om, han var den rette til at føre ud i livet. Men igen og igen har denne entreprenør bevist, at investorer ikke sjældent tager fejl og har tvunget sig adgang til markedet og kunderne trods hård konkurrence og modgang i medierne," siger Jimmy Fussing, partner i venturefonden Sunstone Capital, i en pressemeddelelse. 

Har rejst 100 mio 

Trustpilot voksede i de første fire leveår organisk, indtil man i 2011 rejste omkring 4,9 mio. kr. gennem en række venturfonde. 

Senere i 2011 lukkede virksomheden endnu en investeringsrunde, hvor der blev samlet 24,6 mio. kr. 

Og sidste år kulminerede det for Trustpilot, da Seed Capital, Northzone og schweiziske Index Ventures skød 75 mio. kr. i virksomheden. Det betyder, at Trustpilot til dato har modtaget over 104 mio. kr. i funding. 

Selskabet har dog siden stiftelsen kørt med røde tal på bundlinjen. I det seneste årsregnskab fra juni kommer Trustpilot således ud med et underskud på 24 mio. kr. 

Det skyldes primært, at Trustpilot har brugt en masse penge på at udvikle sit system og ekspandere til udlandet. 

Anklaget for manipulation 


Trustpilot har også været i mediernes søgelys for andet end den ambitiøse vækststrategi og investeringslystne venturefonde. 

Tilbage i februar blev selskabet således beskyldt for at bruge metoder, der gav deres betalende kunder mulighed for at manipulere med anmeldelserne på siden. 

Det kom sig af, at en række virksomheder i nogle tilfælde købte sig til gode anmeldelser hos forbrugerne. 

Og tilbage i 2011 fik Trustpilot en påtale fra Forbrugerombudsmanden. Her blev de advaret om, at det var vigtigt, at selskabets brugere ikke søgte at påvirke kunderne til at give en positiv anmeldelse. 

Trustpilot snuppede her til aften prisen i kategorien startup foran virksomheder som Graduateland, Queue-it og Opbeat, der bl.a. har stiftere bag Instagram og Facebook i ejerkredsen. 

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Thulesen: DF redder ikke S fra løftebrud

Helle Ib: DF blokerer for Mette F's powershopping

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen

Lagkagehusets gæld vokser til 1,3 mia. kr.: Hæver kassekreditten for at vokse mere

Markedet lukker: Vestas og Genmab i top i positivt nyhedstyndt C25

Togselskabet SJ skal drive trafikken med Øresundstoget fra 2020

Corydon og Bocian sætter økonomisk spørgsmålstegn ved Løkke og Frederiksens klima-ambitioner: "Der er overhovedet ikke sat penge af til det"