Analytiker: Mitsubishi øger Vestas' mulighed for succes
Vestas annoncerede i fredags det nye samarbejde med japanske Mitsubishi.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Vestas' joint venture-aftale med Mitsubishi Heavy Industries, MHI, styrker Vestas' position på offshoremarkedet.

Det vurderer Jyske Bank, der ser en lang række positive effekter af aftalen, ligesom en række dårligdomme formentlig vil kunne undgås. Det fremgår af et analysenotat, hvori anbefalingen "køb" fastholdes, mens kursmålet løftes til 165 kr. fra 148 kr.

"Vi er positivt overrasket over annonceringen af JV'et med MHI, da JV'et efter vores vurdering øger Vestas' muligheder markant for at indtage en førende position på det kraftigt voksende offshore-marked," skriver analytiker Janne Vincent Kjær.

Helt rigtige kombination

Hun hæfter sig ved, at kombinationen af Vestas' teknologi med MHI's finansielle styrke er den helt rigtige.

Derved undgår Vestas at stå alene på det ressourcekrævende offshoremarked mod økonomisk stærkere konkurrenter som Siemens og Alstom.

"Vi har igennem længere tid sat spørgsmålstegn ved Vestas' fremtidige rolle på offshore-markedet og Vestas' evne til at løfte V164-8,0 MW møllen over i serieproduktion. Aftalen med MHI reducerer dog risikoen for en fejlslået lancering markant, som kunne have tvunget Vestas til at nedskrive 270 mio. euro på deres immaterielle aktiver," skriver Janne Vincent Kjær.

Reducerer investeringsbehov

Samtidig vil joint venturet reducere Vestas' behov for at investere fremadrettet, konstaterer analytikeren. Det vil løfte pengestrømmene fremadrettet. Jyske Banks estimatet for 2014 er positive, frie pengestrømme på 300 mio. euro.

Vestas og Mitsubishi får begge en ejerandel i joint venturet på 50 pct. Som led i aftalen overfører Vestas udviklingen af sin kæmpe V164-8 MW havmølle til joint venturet.

Dertil kommer ordrebogen for V112-møllen samt eksisterende offshore servicekontrakter. Mitsubishi Heavy skyder 100 mio. euro i joint venturet og kommer med yderligere 200 mio. euro, hvis en række milepæle nås.

Beløbene vil være nok til at bringe den store V164 mølle i serieproduktion.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Markant opbremsning på arbejdsmarkedet: "Det kan være et af de første tegn på at dansk økonomi mærker den globale afmatning"

  SEB sænker kursmål for Genmab efter regnskab

  Genmab-analyse: Salg vil storme frem - sådan kommer aktien fra start

  Jesper "Kasi" Nielsen lukker sit holdingselskab forud for retsopgør om Pandora-bonus

  Aktietendens: Mærsk og Genmab løber med opmærksomheden i ventet grønt C25

  Analytikere kan ikke enes om Mærsk i 2019

  Mens du sov: Fed og handelsoptimisme sender aktierne i vejret

  Genmabs topchef: "Vi nærmer os min drøm om at blive et ikonisk selskab"

  Rekord: 215.314 udlændinge arbejder i Danmark