Virksomheder Af
Danmark går glip af vigtig vækst fra en række lovende iværksættervirksomheder, der mangler det sidste rygstød for at komme ud over rampen. 

Det mener venturekapitalfonden Seed Capital og Skandinaviens største accelerator, Accelerace, der udover et intensivt forretningsudviklingsprogram investerer mindre beløb i iværksætterfirmaer.

Derfor har de to fonde slået pjalterne sammen og skabt et træningsprogram kaldet Accelerace Discovery for lovende iværksættertalenter.

"Vi møder ofte startups, som er en smule for tidligt til et klassisk og meget intenst Accelerace-forløb. For nogle af disse selskaber, hvor vi godt kan se, at de har fat i noget godt, kan vi hjælpe med at få lynhurtigt valideret nøgleforudsætninger og positionere dem perfekt for Accelerace og innovationsmiljøerne," siger Jesper Knudsen, partner i Accelerace, i en pressemeddelelse.

I Accelerace Discovery vil deltagerne, der skal igennem en screeningproces for at komme gennem nåleøjet, få mulighed for at videreudvikle deres kompetencer.

Derudover vil de få indblik i Acceleraces normale program, der bl.a. har haft iværksættervirksomheden Graduateland på deltagerlisten. Seed Capital vil sideløbende skyde mindre beløb i deltagerfirmaerne i de seks måneder, programmet varer.

Hos Seed Capital håber man, at det nye program vil øge antallet af virksomheder, der i fremtiden kan blive genstand som investeringsobjekter for det danske venturemiljø.

"Accelerace Discovery-programmet skal være med til at modne de selskaber, som har en rigtig god idé, men mangler en hjælpende hånd med forretningsudviklingen, indtil de er klar til en investering fra Seed Capital," siger Niels Vejrup Carlsen, investeringsdirektør i Seed Capital, og uddyber.

"Programmet giver iværksættere sparring og kapital – og giver os i Seed Capital mulighed for at være med helt tidligt samtidig med, at vi kan fokusere vores ressourcer på skalering af de mere modne virksomheder."

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mærsks gamle smertensbarn atter i problemer: "Vi har lukket forretningen ned i en del lande"

Bjarke Ingels har tegnet et middagsstel med sine kumpaner, Jens Martin Skibsted og Lars Holme Larsen

Boligejernes nye superlån går i rekordkurs: "Det er en vild udvikling"

Søren Skou: Vi er meget tilfredse med udviklingen i storsats - det skal vise sit værd næste år

Redaktionens favoritter til Copenhagen Cooking

Sure investorer sagsøger Novo Nordisk for kursmanipulation - kræver 11,8 mia kr i erstatning

De store roséchampagners opgør

Aktieluk i USA: Flotte fredagsplusser - men endnu et ugeminus

Den nat det stak af for Normann Copenhagen