Microsoft køber Nokias mobilforretning
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Microsoft overtager den finske mobilproducent Nokias mobilforretning.

Det meddeler selskaberne natten til tirsdag.

Microsoft betaler 5,4 mia. euro, eller lige godt 40,5 mia. kr., for den tidligere mobilmastodont. Handlen ventes at være på plads i begyndelsen af 2014.

Nokia var tidligere en af de helt store mobilproducenter, men de seneste år har finnerne oplevet en markant svækkelse af selskabets markedsandele.

Fejlede på smartphones

For Microsoft skal købet ses som endnu et forsøg på at trænge ind på markedet for smartphones, som i øjeblikket domineres af Google og Apple. Microsoft har siden 2011 arbejdet sammen med Nokia om at udbrede smartphones med Microsofts mobile styresystem Windows Phone, men med købet sætter Microsoft sig altså alene i stolen.

 Microsoft har de seneste år oplevet, at kunderne har forladt pc'en og det traditionelle Windows-styresystem til fordel for mobile enheder med styresystemer som Googles Android og Apples Ios.

Intet er sikkert

Det er dog langt fra sikkert at Microsoft, med handlen, opnår det ønskede resultat.

"Både Microsoft og Nokia missede virkeligt toget når det kommer til smartphones, og det er virkelig svært at komme tilbage efter det. Spørgsmålet er om to svage virksomheder kan blive til én stærk. Det er tvivlsomt," udtaler telekommunikationskonsulent, Paul Budde, til Bloomberg.

Det oplyses samtidig, at Nokias CEO Stephen Elop fratræder sin stilling og vender tilbage til Microsoft. Ny konstitueret CEO bliver Nokias bestyrelsesformand Risto Siilasmaa.

  

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål